Cannefax har under säsongen varit en av få som lyckats leverera i Uppsala även om hans poängproduktion sjunkit de senaste matcherna. Nu står det klart att amerikanen lämnar klubben omedelbart efter att ha fått ett guldkantat erbjudande från Qatar.

– Han kom till mig och berättade om att han hade fått ett erbjudande som skulle göra väldigt stor skillnad för honom och familjen, rent ekonomiskt. Vår filosofi är att aldrig stå i vägen för en spelares drömmar och möjligheter, så det kändes naturligt att infria Xaviers önskan och vi är glada och tacksamma över att ha haft honom i vår organisation. Vi önskar honom och hans familj all lycka och välgång, säger assisterande coachen Efongo Imbia i ett pressmeddelande.

Samtidigt står det också klart att Davy Baltus lämnar klubben. Fransmannen har missat de två senaste matcherna av personliga skäl och väljer nu att bryta kontraktet med Uppsala och flytta hem.

– Det är väldigt tråkigt att Davy nu är tvungen att lämna oss, men han behövs hos sin familj. Vi stöttar honom i hans beslut och vi har pratat om att han kanske redan till nästa säsong, kan vara tillbaka. Davy har varit en extremt lojal spelare och har bidragit till laget på många olika sätt. En liten, högt flygande fransman med ett stort hjärta och hög arbetsmoral som gått rakt in i våra Uppsala-hjärtan kommer nu lämna ett tomrum bakom sig, säger Imbia.