– Jag har ett stort hjärta för föreningen och vill vara med på den här resan som vi kommer att göra nu. Det är en utmaning för oss alla och det här är en bra chans att göra en nystart för föreningen, säger Per Svensson till Almtunas hemsida.

Den 30-årige backen har sju säsonger i Almtunatröjan bakom sig och Uppsalaklubben hoppas förstås att flera spelare följer i lagkaptenens fotspår.

– Att Per väljer att skriva på för oss är mycket positivt. Han visar att han tror på oss och visar också ett stort hjärta för klubben. Det ger energi åt oss alla att han vill vara med på vår resa som nu startar, säger Niklas Sjölund, sportsligt ansvarig i styrelsen.

Per Svensson blir spelare nummer tre i truppen för kommande säsong i division I. Sedan tidigare har William Wiå och Oscar Pentler förlängt med Almtuna.

Raden av spelare som lämnar Almtuna har hittills varit desto längre. Man har tappat Jacob Svensson till AIK, Fredrik Forsberg till Leksand, Jacob Ragnarsson till Rögle och Arvid Ljung till Karlskrona. Under måndagen lämnade Alexander Lunsjö för spel i Västerås och under tisdagen blev det officiellt att Viktor Hertzberg gör samma sak. Dessutom är Sebastian Frantz hos AIK på tryout.