Det är nämligen dessa lag, tillsammans med Oskarshamn, som slåss om att vinna slutspelsserien.

Almtuna åker till Oskarshamn ...

– Det är klart att vi åker dit för att vinna. Vi kan spela helt utan press, säger Almtunatränaren Martin Gudmundsson som en liten hälsning till den trio som jagar det serieledande Smålandslaget.

Matchen mot Pantern är inte så mycket att orda om.

Almtuna var bättre under den första halvan, Pantern vände 2–0 till 2–3 innan Ais kvitterade och vann i förlängningen. Ungefär så.

– Det var en skön av avslappnad inledning, men det var väl inget av lagen som körde ihjäl sig direkt. Kul ändå att få avsluta med en seger, säger Gudmundsson.

Det blev faktiskt en stundtals trevlig match med tanke på förutsättningarna. Okej, ingen närkampshockey direkt, men hyggligt bra fart.

Almtunas lagbygge pågår för fullt.

Spelare som har kontrakt är följande: Oscar Fröberg, Per Svensson, Jacob Ragnarsson, Jonathan Leman, Oscar Pentler, John Dahlström, Albin Lundin, Viktor Hertzberg, Fredrik Forsberg och Jacob Svensson.

Lägg märke till att Dahlström är utlånad till Oskarshamn just nu.

Några viktiga spelare som inte har kontrakt ännu: Anfallsspelarna Oscar Milton, Lucas Sandström och Victor Rollin-Carlsson.

– Vi pratar med dem, så det är klart att det finns intresse från våran sida, säger Gudmundsson med ett leende.

Rykten placerar Västervikspelaren Patrik Blomberg i Almtuna. Han har spelat för Västervik den här säsongen, där han gjort succé. Något annat kan man inte säga med 15 mål och 17 assist på 52 matcher.

Blomberg är Stockholmskille från början men är mest känd för den allsvenska hockeypubliken för sina säsonger i Pantern.

Blomberg är 24 år och har spelat mestadels center. Almtuna uppges vara en klubbarna som är intresserade.

Som UNT berättat tidigare är Tony Mårtensson högaktuell för Almtuna. Vissa källor gör gällande att han redan är klar, men det förnekar sportchefen Björn Danielsson.

– Vi är intresserade, det är ingen hemlighet, men det finns inga papper som är påskrivna, så det stämmer inte alls att det är klart. Just nu har jag faktiskt inget som helst besked att ge, säger Danielsson.