Kvitterade – med en sekund kvar

Sirius var på väg mot förlust. Men med en (!) sekund kvar kvitterade Jonna Vuontisvaara borta mot Karlstad och sedan tog Uppsalalaget hem segern i förlängningen.

Blott en sekund återstod när Sirius Jonna Vuontisvaara kvitterade borta mot Karlstad.

Innebandy2019-11-16 15:53

– Jag är grymt stolt över tjejerna, säger Siriustränaren Mårten Pedersson när den dramatiska matchen är över.

Sirius var i underläge i 59 minuter och 36 sekunder i Colorama Arena. Detta efter att hemmalaget tagit ledningen redan efter 23 sekunders spel. Det blev ett jagande matchen igenom för blåsvart. Och till slut gav det utdelning. Klara Molin hade reducerat till 2–1 i mittperioden men någon utdelning såg inte ut att komma i tredje.

Med två och en halv minut tog Pedersson timeout. Sirius skapade tryck – och med en sekund kvar bröt glädjen ut.

– Vi plockade keepern med två minuter kvar och gick på sex utespelare och då får man ju tryck, säger Pedersson som precis innan slutsignalen skulle ljuda fick se Jonna Vuontisvaara pricka in bollen i krysset.

Av bara farten fixade Sirius även segern i förlängningen genom mål av Sofie Paulsson.

– Jag tror att det här är en väldigt viktig seger på så många olika sätt. Kanske viktigare än tre poäng. Inte minst för lagmoralen, säger Pedersson.

Hemmalaget försvarade sig i första hand och satsade på kontringar enligt Siriustränaren. Sirius vann skotten på mål med klara 32–19.

– Det speglar nog hur matchen såg ut, säger Pedersson.

Matchfakta

Karlstad–Sirius 2–3 e sd

(1–0, 1–1, 0–1, 0–1) Målen: 1-0 (0.23) Luize Bilinska, 2-0 (25.24) Frida Swahn, 2-1 (38.35) Klara Molin, 2-2 (59.59) Jonna Vuontisvaara, 2-3 (62.51) Sofie Paulsson. Publik: 352