Smokingen är inhängd i garderoben efter gårdagens idrottsgala. Nu är det inte uppmärksamhet över triumferna från 2018 som gäller, utan full fokus på den kommande säsongen. Och för Johan Kristoffersson är det nya utmaningar på alla fronter.

Som regerande världsmästare i rallycross och mästare i STCC väljer han att inte försvara någon av titlarna. Istället blir det en internationell satsning på WTCR, den internationella racingserien för standardvagnar.

Jag har kört full säsong i STCC två gånger och blivit mästare två, det känns bra. Desto tråkigare att inte få försvara mina VM-titlar i rallycross, säger han till TT.
Artikelbild

| I WTCR kör Johan Kristoffersson en Volkswagen Golf GTI TCR, en likadan bil som han körde i STCC senaste säsongen. Arkivbild.

Ett läroår

I WTCR handlar det om tio tävlingshelger med inledning i Marrakech i början på april och avslutning i Malaysia i slutet på året.

Jag ser det som ett läroår. Jag har erfarenhet av bilen, men de flesta banorna är nya och formatet blir nytt, säger Kristoffersson.
Målet är att försöka hålla mig undan problem och att ta en delseger.

I WTCR kör Johan Kristoffersson en Volkswagen Golf GTI TCR, en likadan bil som han körde i STCC senaste säsongen.

Jag känner mig trygg med teamet. De har stor erfarenhet. Och jag får med mig min ingenjör Richard Browne som var med förra säsongen i rallycross.

Bataljer mot Björk

I WTCR ställs han mot en annan svensk, den tidigare WTCC-världsmästaren Thed Björk som nu storsatsar med Cyan Racing i sin nya Lync & Co 03 från Volvos huvudägare Geeley.

Jag ser fram mot bataljer med Björk. Han är en duktig chaufför och jag hoppas på flera svenska segrar under året, säger Kristoffersson.

Förutom den internationella satsningen på WTCR blir det rally på hemmaplan. Kristoffersson planerar att köra full säsong i SM i sin Volkswagen Polo GTI R3. Målet är att gå en kamp om guldet. Redan till helgen körs första deltävlingen, Bergslagsrallyt i Ludvika. En extra krydda blir också Svenska rallyt i februari där Kristoffersson ska köra i WRC2-klassen.

Målet är att försöka hålla mig undan problem och att ta en delseger.

Johan Kristoffersson om sin satsning på WTCR.