Matchserien mellan Storvreta och Mullsjö går till historien efter alla målfester och oerhörda dramatik.

I Nyhemshallen spelades den sjätte matchen.

Ny dramatik var att vänta. Fullspikat på läktarna. Varmt som i en bastu och en stämning som var sagolik. Hörselskydd hade varit bra ...

Men någon dramatik blev det inte den här gången.

Storvreta var alldeles för bra. Slutsiffrorna 8–2 talar sitt tydliga språk. Nu kom sjuan och åtta i tom kasse – men ändå.

– Vi var mycket bättre i defensiven än vad vi har varit i de tidigare matcherna, säger Albin Sjögren, som med sina två mål blev matchvinnare tillsammans med Viktor Klintsten i målet.

Eller matchvinnare och matchvinnare – det var hela laget som fixade en plats i SM-finalen på lördag.

– Vi spelade mer aggressivt och vi höll Gillek (David, Mullsjöstjärnan) hela tiden på utsidan. Dom slängde in bollar på kassen som vi dödade, säger Sjögren.

Om inte matchen blev dramatisk, så var i alla inledningen spännande.

Artikelbild

Efter lite mer än två minuter fick Mullsjö straff – som Klintsten räddade. Och på det följande powerplayspelet för hemmalaget blev det mål – för Storvreta.

När Albin Sjögren gjorde 2–0 för Storvreta efter 13.41 så hade Uppsalalaget kopplat ett rejält grepp spelmässigt.

– Vi var kliniska i kontringarna, konstaterar Albin Sjögren.

Mullsjö gjorde en rad misstag, som vid 0–2, som Storvreta utnyttjade.

– Vi stressade Mullsjö till misstagen och fick en rejäl boost när vi gjorde det där målet i deras powerplay, säger Sjögren.

I andra perioden stängdes matchen mer eller mindre.

Storvreta gick fram till 6–0. Visserligen har Mullsjö kommit tillbaka tidigare men då har spelbilden varit en helt annan.

Resten blev – faktiskt – en transportsträcka mot SM-final för Storvreta.

– Fan, det här ... Det var bra! säger Viktor Klintsten, målvakten som står med halvblödande fingrar efter flera smällar från klubbor.

– Jäkl... vad de hugger, det är härligt, säger Klintsten med ett skratt.

Det här var utan tvekan Klintstens bästa match i semifinalserien. Han gjorde en del, om inte avgörande, så i alla fall oerhört bra räddningar.

– Jag har haft några tuffa matcher med många insläppta mål, men nu stod vi upp bra och vi gjorde det tillsammans. Alla har pratat om att vi ska till Globen, jag säger att vi ska dit för att vinna guld.

På lördag smäller det. Storvreta mot Falun, de två i särklass bästa lagen under hela grundserien – och i slutspelet.