Efter en tung höst avslutade Uppsala Basket 2017 med tre raka segrar. 87–81-segern mot Södertälje Kings strax före nyår var dessutom lagets första seger i Täljehallen sedan oktober 2011. Och plötsligt är Uppsala på slutspelsplats i tabellen.

Bakom mycket av framgången står duon Axel Nordström (21,1 poäng i snitt) och Viktor Gaddefors (19,8) som är etta respektive trea i poängligan i basketligan.

Gaddefors korttidskontrakt tog slut i och med årets slut, men inför tisdagskvällens hemmamatch mot Norrköping Dolphins står det klart att stjärnan blir kvar i Uppsala – åtminstone en kväll till.

– Nu tar vi det match för match, det är det som läget just nu, säger coachen tillika sportchefen Kevin Gaines.

Enligt uppgifter till UNT spelar landslagsstjärnan utan lön i Uppsala Basket i väntan på ett nytt utlandskontrakt.

– Det kan jag inte svara på, men det han har gjort för klubben är väldigt stort av honom. Han har varit otroligt hjälpsam, men du får fråga honom i stället tycker jag, säger Kevin Gaines.

Ordföranden Daniel Fixelius dementerar gratisspelandet.

– Nej, det stämmer inte, han får en summa per vecka. Jag har insisterat på att han ska ha betalt.

Diskuterar ni en förlängning för resterande del av säsongen?

– Jag skulle inte vilja göra något hellre, men det är helt upp till Viktor. Det handlar inte heller om pengar, utan han vill verkligen utomlands till en bra liga, säger Daniel Fixelius.

Uppsala Basket inleder 2018 med tre raka hemmamatcher i IFU Arena. Efter tisdagskvällens match mot Norrköping Dolphins väntar hemmamatcher mot Borås (fredag 12 jan) respektive Södertälje Kings (tisdag 16 jan).

Om Viktor Gaddefors är kvar i moderklubben då är oklart.