– Alla brukar studsa upp lite och försöka visa sig från sin bästa sida, säger rutinerade Victor Rollin-Carlsson om beslutet att ta in en ny huvudtränare under slutdelen av säsongen.

Han är positiv till förändringen på tränarsidan.

– Framför allt att vi får in en ny röst. Det brukar kunna ge ny energi.

Fanns det ett behov av det nu?

– Vi har gått riktigt tungt och ligger där vi ligger av en anledning. Vi har inte spelat bättre hockey helt enkelt, säger "VRC".

Men han vet inte särskilt mycket om Nichlas Falk som tränare. Det säger sig inte lagkaptenen Per Svensson göra heller. Han inte träffat nye tränaren som ansluter först på torsdagens träning och gör sin första match hemma mot Pantern på fredag.

– Det kommer nog inte att bli några stora förändringar, det handlar om att få ny energi i laget, säger Svensson som säger att det stundtals har upplevts som att den saknats.

Blev du förvånad när du fick beskedet?

– Ja jo, det blir man ju alltid när nåt sånt här händer. Men det är klart att det måste göras någonting, men vad är svårt att säga. Men nu blev det det här, säger kaptenen.

– Det är bara att fortsätta att kämpa och hålla uppe glädjen. Tappar vi den blir det svårt att vinna matcher, säger Svensson.

Och svårt blir det på onsdagskvällen när Oskarshamn, seriens bästa lag så här långt, står för motståndet. Efter den matchen återstår exakt en tredjedel av serien men schemat är som sådant att Almtuna faktiskt har just Oskarshamn kvar att möta inte mindre än tre gånger under de 14 sista omgångarna.

Nu är det så att det inte är några jättesteg för Almtuna upp till lagen ovanför det negativa kvalspelet. Men förlusterna får inte blir för många i rad, då kan slutdelen bli riktigt kämpig. Än så länge säger Rollin-Carlsson att stämningen är god i truppen även om han upplever en viss frustration.

– Klart att det blir en frustration, det tror jag alla känner, i hela föreningen. Man vill vinna matcher, säger han.