"Klart att man är lite orolig"

Stefano Vecchias knä fortsätter att ställa till det. Det är oklart när Sirius ytter kan vara tillbaka i spel igen – men under sin rehab får han i alla fall god hjälp av en nyfunnen vän.

30 april 2019 14:42

Vecchia missade stora delar av hösten i fjol på grund av ett så kallat hopparknä. Planen då var att han skulle få vila länge och väl innan han var tillbaka på fotbollsplanen. Under slutet av försäsongen var Vecchia sedan tillbaka för Sirius och han hoppade in mot både AFC Eskilstuna och AIK i allsvenskan innan knäet återigen sade stopp och svullnade upp. Nu är det oklart när han kan vara tillbaka igen.

– Jag hade egentligen ont innan AIK-matchen också. Det blev sakta men säkert sämre, sedan om det är på grund av Lötens dåliga gräs eller att mitt knä inte pallade det .... någon kombination kanske. Det blev lite för mycket och det blev bara sämre för varje träning och match och efter AIK-matchen var det i princip omöjligt, säger Vecchia.

Hur mår du?

– Det är tufft att vara skadad, men det är något jag accepterat och är lite van vid nu så jag mår okej. Jag kämpar på. Jag ska ta en röntgenbild och se hur det ser ut så får man avgöra lite därifrån. Jag ska rehaba, vila lite nu och försöka få ned svullnaden.

Vet man något om när du kan vara i spel igen?

– Jag har ingen aning om jag ska vara ärlig, men förhoppningsvis tar det inte allt för lång tid. Det går inte att veta nu, man får se vad bilden.

Vecchia har alltså haft problemet under en längre tid och han erkänner att det finns en oro just kring att problemet hela tiden kommer tillbaka.

– Det är klart att man är lite orolig, men det är mest frustrerande att man inte får spela och hjälpa laget. Jag är lite orolig och det är också därför vi väljer att inte spela nu så vi kommer till bukt med problemet.

Mot AFC Eskilstuna spelade Vecchia 45 minuter då han ersatte Jonas Lindberg i halvtid. Mot AIK blev det ett inhopp på 20 minuter, ett inhopp som han i efterhand ångrar lite.

– Jag hade väldigt ont. Jag hade ont av att sitta på bänken den matchen så det var inte jättebra eller smart att spela då, men tränarna visste nog inte så mycket. Jag var tillgänglig och hade knaprat in några voltaren och sedan var det kanske för tajt inpå match samma dag att säga att man inte kan spela, säger Vecchia.

Man tonar ner det lite för att få spela också eller?

– Det är klart, adrenalinet gör att man får lite mindre ont. Just den matchen gjorde väldigt ont under tiden också, annars har det varit mest innan och efter. Det var inte jättesmart, men det är svårt att säga nej när man ska in mot AIK.

Att vara skadad är inte särskilt roligt, men en sak har gjort att rehaben blivit enklare för Vecchia. Det handlar om nyförvärvet John Alvbåge som också rehabar sin smärtande handled. Duon har funnit varandra.

– Rehaben har varit fruktansvärd här ett tag, men sedan Alvbåge kom in i laget så har det blivit hundra procent roligare. Fantastisk människa både på och utanför planen, han sitter bredvid mig i omklädningsrummet också så man får höra en del Göteborgsskämt, säger Vecchia.

I övrigt är det intet nytt på Sirius skadelista. Sam Lundholm, som missade lördagens match mot Elfsborg, är den som är närmast spel. Han deltog på stora delar av tisdagens träning på Löten och kan eventuellt vara tillbaka till lördagens match mot IFK Göteborg. Christer Gustafsson trampade igenom hälkudden i Falkenberg, men skadan är inte så allvarlig som senast det hände. Det är dock oklart när han kan vara tillbaka. John Alvbåge närmar sig spel, men är fortsatt någon eller några veckor bort. Robert Åhman Persson väntar på att svullnaden ska lägga sig på hans knä innan han kan gå in i träning igen och Daniel Jarl är av allt att döma spelklar först efter uppehållet. Philip Haglund tränade inte på planen under tisdagen av säkerhetsskäl då hans kropp inte riktigt tål Lötens konstgräs.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels