Förra året fick Sirius en tuff inledning på Studenternas då gräsmattan först var väldigt dålig i hemmapremiären mot IFK Göteborg (förlust 0–2) och sedan underkändes helt inför matchen mot Kalmar. Sirius fick då spela på reservarenan i Gävle och gick miste om en stor summa intäkter som i stället blev utgifter. Man tar därför emot kommunens gräsbesked med glädje.

– Det är jättebra att det finns en planering jämfört med i fjol och det känns jättebra att kommunen även har en plan B. Sedan ska allt falla på plats, det är inte många veckor kvar nu, säger Sirius klubbchef Michael Lundgren.

Är du orolig?

– Det är klart att man är lite orolig för kylan som ligger över Sverige just nu och hur prognoserna ser ut den närmsta tiden. Skulle man se att det spricker upp lite den närmsta tiden så skulle jag vara lite lugnare.

Premiären ska spelas den 8 april mot Sundsvall. Kommunen säger att man kommer att köpa in en helt ny gräsmatta från södra Europa om man inte får den befintliga att växa till premiären. Det finns dock ett litet orosmoment om man kommer hinna få en ny matta på plats under ett pressat tidsschema.

Om det nu inte skulle gå att spela på Studenternas finns tre andra alternativ för Sirius. Antingen kan man ansöka om att flytta matchen, försöka att byta hemmamatch med Sundsvall eller återigen spela i Gävle.

– Vi vill så klart spela på Studenternas, men då måste den vara spelbar, säger Lundgren.