Den 26-åriga svenska forwarden gjorde 78 poäng på 82 grundseriematcher förra året och var starkt bidragande till att Vegas under sin första NHL-säsong tog sig hela vägen till Stanley Cup-final.

Den här säsongen har poängskörden varit något mer beskedlig – Karlsson har hittills gjort 48 poäng på 73 matcher – men på de nio senaste matcherna har han gjort tolv poäng.

I 5–0-segern hemma mot Winnipeg gjorde Karlsson två nya mål och hans kedja med Reilly Smith och Jonathan Marchessault börjar hitta formen igen.

Under de senaste matcherna har det känts väldigt bra. Det har klickat för hela linan och vi fick mycket utdelning i kväll. Det är alltid roligt att spela hockey då, säger William Karlsson till Expressen.

Fjolårsfinalsten har fortfarande inte säkrat en plats i Stanley Cup-slutspelet. Men om laget väl tar sig dit är målet att gå ett steg längre än förra säsongen.

Vi ska ta oss till slutspel först, sedan får vi se hur det slutar. Men det är klart, vi vill alla få chansen att lyfta bucklan, säger William Karlsson.