På lördag sparkas Svenska cupen i gång när Sirius möter Öster hemma på Löten. För Östers Dragan Kapcevic blir det ett kärt återseende. Anfallaren spelade två säsonger i Sirius. Det första året gjorde han 27 matcher och 14 mål. En säsong som slutade med avancemang till allsvenskan.

– Jag hade en väldigt bra tid i klubben. Jag trivdes bra med allt egentligen. Spelarna, tränarna och allt runtikring, säger 32-åringen.

Hur känns det att möta sitt gamla lag?

– Det känns bara roligt – men framförallt är det roligt att tävlingsmatcherna börjar, säger Kapcevic.

Har du kontakt med någon i Sirius i dag?

– Inte mycket. Alla dem som var i min ålder har slutat. Men jag följer Sirius lite och brukar kolla hur det går för dem.

Hur tror du det kommer att gå för Sirius i år?

– Det är klart att det blir en utmaning för tränarna att få ihop det med alla nya spelare. Men Kim (Bergstrand, reds anm), Tolle (Thomas Lagerlöf), och Mirza (Jelecak) kommer nog att greja det med sitt metodiska arbete. Även om det andra året i allsvenskan brukar vara svårt tror jag att man klarar sig bra.

Under Sirius allsvenska debutsäsong lyste speltiden med sin frånvaro för Kapcevic. Därför lämnade han Sirius och skrev på för Öster.

– Vi har fått in en ny tränare som är rolig att jobba med och jag trivs bra med allt annat också. Träningsmöjligheterna härnere är det nog inte många lag som rår på. Under vintern har vi en fullstor plan inomhus.

Den nye tränaren Kapcevic talar om är Christian Järdler. 35-åringen värvades av Öster från rivalen Värnamo under uppmärksammade former.

– Han vill spela en offensiv fotboll där vi har mycket boll och spelar med mycket energi, säger Dragan Kapcevic.

På spelarkontot har man också gjort en del förändringar. Viktiga spelare som Fritiof Björkén och Simon Strand har lämnat och kommer att spela i allsvenskan i år. Stefan Karlsson från Jönköpings Södra och Simon Helg från Åtvidaberg är två meriterade spelare som har anslutit.

– Jag skulle påstå att vi är lite starkare nu jämfört med förra året. Även om vi tappat några spelare, säger Kapcevic.

Öster har inlett säsongen med att kryssa mot Husqvarna och Trelleborg. I den senaste matchen blev det förlust mot Mjällby. Smålänningarna reser till Uppsala redan under torsdagen och kommer att stanna i stan i fyra dagar för att svetsa samman gruppen.