"Känns mycket bättre än jag trodde"

Sirius Elias Andersson åkte på en smäll mot revbenen i matchen mot Sundsvall och tvingades kliva av. Dagen efter kan mittfältaren och laget dra en lättnadens suck.

ELias Andersson är okej efter smällen han ådrog sig i söndagens förlustmatch mot Sundsvall.

ELias Andersson är okej efter smällen han ådrog sig i söndagens förlustmatch mot Sundsvall.

Foto: Staffan Claesson/TT

Fotboll2019-09-30 15:53

En smäll mot revbenen i en närkamp gjorde att Sirius mittfältare Alias Andersson tvingades bryta matchen i den 80 minuten, strax innan Sundsvall vände underläget till seger 2–1.

Dagen efter matchen kunder Andersson ge lugnande besked.

– Det känns betydligt bättre, bättre än jag trodde. De förvarnade mig om att det antagligen skulle vara värre dagen efter, men det är tvärtom, säger han. Revbenen kändes stabila redan direkt efter, men man kan aldrig veta riktigt. Det hade inte förändrats nu heller, så det är inga problem.

Vad hände i situationen?

– Jag vann boll i en närkamp och i samband med den fick jag sundsvalsspelarens armbåge mot revbenen.

Elias Andersson kommer att vara spelredo till matchen mot Helsingborg på lördag. Ett lugnande besked i Siriuslägret efter en del skadesmällar den senaste tiden.

I förra veckan stod det klart att Adam Ståhl missar resten av säsongen på grund av en meniskskada. Sedan tidigare har man också André Österholm (korsband) och Robert Åhman Persson på skadelistan.

Nu kan alltså Elias Andersson se fram emot lördagens viktiga drabbning på Studan, efter att sakta men säkert ha börjat smälta förlusten mot Sundsvall.

– Det var den värsta förlusten under säsongen, helt klart. Vi gjorde ingen bra andra halvlek, men samtidigt ska vi inte släppa in dem så enkelt som vi gjorde. Men nu är det fyra matcher kvar och det är 100 procent fokus som gäller, först och främst i vad vi hoppas blir en jävla tillställning på lördag, avslutar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!