Kändistätt på Racekampen

MOTOR. Rickard Rydell, Alx Danielsson och Henning Solberg. Årets upplaga av Racekampen, som avgörs på måndag kväll på Lunda flygfält, är riktigt kändistätt.

29 augusti 2010 07:00

Startfältet går sannerligen inte av för hackor (se faktaruta intill). Christer ”Cralle” Lindholm vann i fjol men han lär få det tufft att återupprepa den bedriften med tanke på att Rickard Rydell, som åkt en rad stora racingmästerskap genom åren som ETCC och WTCC, och Henning Solberg, som ligger åtta i årets VM-serie i rally.
- Personligen tror jag att Rydell ska ha bra möjligheter för vinst, säger Eriksson från Vendel som tillsammans med brodern Johan och Rasbo MK står bakom arrangemanget.
Tävlingen är Rydells första för i år.
- Eftersom jag egentligen inte tävlar i år är det roligt att göra det här. Men även om jag gör det som en kul grej vill jag förstås göra det så bra som möjligt, berättar Rydell på sin egen hemsida.

Förarna är tolv till antalet och de kör både individuellt och i lag. Det är Peter Eriksson som har byggt bilarna som används; tre likadana fyrhjulsdrivna Ford Fiestor som är nedkrympta till 80 procent av originalstorlek med 185 hästkrafter under skalet. Fjolårets premiär av Racekampen, som då avgjordes i riktigt kyligt väder i oktober, lockade runt 1 000 åskådare. När nu tävlingen ligger lite bättre till tidsmässigt finns absolut möjligheten till en ny storpublik på Lunda flygfält mellan Alunda och Gimo.
- Vi hoppas på lite skönare väder och att det ska komma lite fler åskådare i år, säger Peter Eriksson.

Förarna

Christer "Cralle"Lindholm
Alx Danielsson
Rickard Rydell
Mattias Särnholm
Martin Öhlin
Henning Solberg
Linus Pröjtz
Åke "Bryggarn" Andersson
Mats Thorszelius
Allan Runnegård, kvalplats
Jens Branteström, kvalplats
Dick Larsson, kvalplats

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!