Andreas Harnesk var med laget ned till Jönköping under söndagen men det är högst osäkert om han sätter sig på bussen söderut med destination Linköping under tisdagen. Under måndagskvällen skattade han det som femti-femti, som högst, att han kan åka med då han är sjuk. Men han hoppas såklart. Storvreta har i praktiken redan säkrat seriesegern med tre omgångar kvar men kan nu göra det definitivt.

– Jag trycker i mig ingefära och allt som går, säger Harnesk.

Hur stort skulle det vara för dig att vinna serien?

– Klart allt det skulle vara skitkul. Vi som lag har velat vinna serien men sen ska vi ju gå vidare med slutmålet. Att vinna serien är ett delmål.

Kan inte Harnesk åka med kommer assisterande tränaren Kristofer Widlundh få leda laget ensam.

Även förstemålvakten Viktor Klintsten, som satt på bänken mot Jönköping, var på måndagen sjuk. Det troliga verkar vara att han inte kan spela. I så fall fortsätter Jacob Pettersson mellan stolparna och Storvreta ställer då upp med samma manskap som i söndags. Det betyder att Staffan Jacobson, som precis gjort comeback, återigen kommer att börja på bänken.

– Nån möjlighet (till speltid) finns absolut. Hans primära uppgift just nu är att bidra med allting runtomkring. När han har tränat så har gjort det bra. Lite mer träning bara så. Spelsinne och taktisk känsla är inga problem, säger Storvretatränaren om Jacobson.

I just Linköpings herrar var ju Harnesk tränare i början av förra säsongen innan han sedan gick över till damlaget. Han har bra koll på sitt gamla lag.

– De är väldigt stora och tunga. När de möter topplag riskminimerar de så de kan vara svåra att få hål på.

I förra mötet, i IFU Arena, vann Storvreta dock med 6–4.