Sirius möter AIK för andra gången på mindre än en vecka. I den senaste matchen lagen emellan gick Sirius över till en trebackslinje i andra halvlek.

– Det kändes bra tycker jag. Jag har spelat lite där förut också och trivs i både en tre- och fyrbackslinje, säger Tim Björkström, som kamperade ihop med Johan Eiswohld och Oscar Pehrsson som mittbackar.

Tim Björkström har redan hunnit med att spela på tre backpositioner under den allsvenska säsongsinledningen. Vänster-, höger- och mittbacksrollen har han fått ta sig an.

– Man får kalla sig för lite av en allroundspelare. Så det är kul, säger Björkström och skrattar.

27-åringen värvades till Sirius från Djurgården inför den här säsongen och han verkar redan ha hittat rätt i Uppsala. Hur Sirius formerar laget och på vilken position i backlinjen Björkström huserar verkar inte spela särskilt stor roll. Däremot finns det andra saker han värdesätter.

– Jag passar bra in i Sirius spelsätt. Det är en stor fördel och gör att jag trivs och då blir det kul att spela fotboll. Jag är inte den största spelaren och jag kanske inte är bäst på huvudet men jag tycker om att ha bollen på backen.

Vad tror du om matchen mot AIK?

– Det kommer att bli tufft men det finns svaga punkter att utnyttja. Kan vi gå ut och verkligen vara ett lag imorgon finns det goda chanser att ta tre poäng.

I returmötet är det oklart vilken fomation laget kommer att ställa upp med. Under måndagens träning tränade den nyss nämnda mittbackstrion ihop i en trebackslinje. Men tränaren Kim Bergstrand är hemlighetsfull dagen innan avspark.

– Tre eller fem eller fyra. Vi får se hur det blir – det beror lite på personal också. Vi får se vad vi får ihop för gäng, säger Bergstrand.

pontus.stark@unt.se