Storvreta kommer att ha i stort sett hela årets trupp intakt till nästa säsong. Men man vill krydda den också. Mitt i semifinalspelet bekräftar vice ordföranden och sportsligt ansvarige i styrelsen, Johan Carlström, för UNT att man tittar på spelare utifrån. Och i blickfånget finns, bland andra, Rasmus Sundstedt. Sundstedt lämnade Storvreta för spel i Rychenberg i Schweiz efter SM-guldet 2016.

– Vi har varit i kontakt, säger Carlström och fortsätter:

– Men i dagsläget är det säkert flera klubbar som är ute efter honom eftersom att han aviserat att flytta hem.

Artikelbild

| Mika Kohonen.

Med tanke på att Sundstedt spelat i Storvreta tidigare och att det inte längre finns någon klubb i superligan i Stockholm borde Uppsalaklubben ligga bra till. Samtidigt har Storvreta sagt sig behöva banta sin budget en aning.

– Det är inte en gratis spelare, men en bra spelare, säger Carlström.

Och på tal om comebacker finns också en del som talar för att Mika Kohonen åter kan dra på sig Storvretatröjan.

– Han har ju flaggat för att flytta hem. Jag vet inte vad jag ska säga men vi för en diskussion med Mika, säger Carlström.

UNT skrev redan vid årsskiftet om att Kohonen skulle ha kontaktats. Finländaren var då själv tydlig med att han tänker fortsätta spela och att han hade planer på att flytta hem till Alsike efter åren i Helsingborg.

– Jag är 40 år men min plan är att spela ett år till och ett VM till. Och är man på VM-nivå räcker man till för alla lag, sade han då.

Sundstedt har i Rychenberg, som nyligen slogs ut i slutspelet, varit klubbkamrat med en annan tidigare Storvretaspelare, Fredrik Holtz. Holtz är klar för spel i Hagunda till nästa säsong. Kohonen erbjöds inget nytt kontrakt av Storvreta 2015 efter att ha varit i klubben i tio års tid. Efter ett år i finska ligan har han nu varit två säsonger i Helsingborg.