I Sverige är fokuset stort på junior-VM varje år. Och självklart håller även Marcus Ragnarsson koll på den nu pågående turneringen och då framför allt på hur det går för Gustav Lindström som saknats i ett antal veckor i Almtunas laguppställning. Lindström spelar i tredje backpar med Jesper Sellgren och spelar nästan uteslutande i fem mot fem. I tv-sändningarna har fått en hel del beröm.

Ragnarsson med sina slipade backögon har sett både plus och minus i Lindströms spel så här långt.

– Han får helt klart godkänt. Han sticker inte ut jättemycket men han gör det bra. Han spelar väldigt snabbt och enkelt till skillnad mot (Rasmus) Dahlin och (Erik) Brännström, och även Timothy (Liljegren). Han sätter forwards snabbt i jobb, så som vi gör här, säger Ragnarsson.

Även om han tycker att Lindström smällt på bra i närkamperna kan han ta för sig mer. Och så behöver han jobba med skridskoåkningen.

– Det är i övergångarna, framåt och bakåt, han behöver få med sig farten.

Sverige har i vanlig ordning ångat på i gruppspelet och vunnit samtliga matcher. Precis som Sverige brukar göra. I natt väntar kvartsfinal mot Slovakien, ett lag som Sverige brukar stöta på när det vankas kvart – och brukar slå.

– Jag tycker inte att de (Sverige) har blivit riktigt testade och så har det sett ut i några år med bekväma gruppspelsmatcher, säger Ragnarsson.

– Men de har en bra spets och har några av bland de skickligaste spelarna i hela turneringen och det kan räcka långt.

Lindström har legat på i snitt 13-14 minuters istid per match och har stått för en assist så här långt i turneringen.