I lördags blev han påkörd bakifrån och kastades handlöst av motorcykeln. Han blev liggande orörlig på banan innan han lades på en bår och fördes iväg från arenan i ambulans.

På söndagen kunde Rospiggarnas lagledare, Mikael Teurnberg, berätta att det inte var någon större fara med Jonsson. "Bara lite blåslagen."

På söndagen var han tillbaka på speedwaybanan när hans polska ligalag Lublin körde mot Rybnik på bortaplan. Jonsson inledde med två heatsegrar.

Det blev 10+0 poäng på de fem heaten – ett sensationellt resultat med tanke på vad som hände i EM-deltävlingen. Låt vara att Lublin kör i den näst högsta ligan i Polen, men motståndarna var bland andra Troy Batchelor och KacperWoryna, som tog en hel del poäng i EM-tävlingen i lördag.

I samma lag som Jonsson, Lublin, kör Rospiggarnas Robert Lambert, och han plockade 8+1 poäng på fem heat.

I extraliga (förstaligan) vann Max Frickes (Rospiggarna) Wroclaw med 51–39 mot Czestochowa med bland andra Fredrik Lindgren i laget. Fricke tog 8+0 på fem heat – ett bra resultat med tanke på det tuffa motståndet med bland andra Lindgren, Matej Zagar, Leon Madsen och Adrian Miedzinski.

Vi ska också tillägga att Gleb Chugunov körde in 4+0 på sina fem heat för sitt lag Wroclaw. Han besegrade Tai Woffinden (som dock kör i samma lag) och Matej Zagar i sitt sista heat.

Rospiggarnas lagledare, Mikael Teurnberg, utesluter inte att Chugunov kan få köra i en eventuell SM-final. Mot Smederna på tisdag är dock Sam Masters tillbaka i laget.

Det var få av Smedernas förare som körde i Polen på söndagen. Fredrik Lindgren var som nämts i farten och tog 9+1 poäng på fem heat för Czestochowa i förlustmatchen mot Wroclaw. Andzejs Lebedevs  (med sitt svenskt ingångssnitt på över 1,90) tog 8+0 när hans Rybnik slog  Jonssons Lublin i polska andraligan, men han har inte kört på ett tag för Smederna.

I morgon, måndag, kör Rospiggarnas Jason Doyle för sitt Somerset i engelska ligan. Även Lamberts Kings Lynn kör på måndagskvällen.