Jönsson står i premiären

ISHOCKEY. Mora på bortaplan kan nog vara en perfekt premiärmotståndare för Almtuna. Liknande tankar kan man tänka sig att Mora har – att möta ett bottentippat lag på hemmaplan.
– Det är en tuff match, men jag tror att vi har bra chanser att sätta käppar i hjulet för Mora, säger Almtunas tränare Niklas Eriksson.

12 september 2013 08:00

Det är nu allvaret börjar. Skillnaden mellan träningsmatcher och seriematcher är oftast väldigt stor. Titta bara på Almtuna i fjol: sensationella segrar på försäsongen och inte särskilt bra i serien.
– Vi ska bygga vidare på träningsmatcherna. Vi ska försöka spetsa till offensiven och ta fler avslut, säger Niklas Eriksson.

Almtunas mest spektakulära nyförvärv, målvakten Erik Hanses, kommer inte att spela mot Mora. I stället blir det Johannes Jönsson. Hanses anses inte fulltränad efter sin sjukdom.
Målvaktstränaren Miael Andreasson brukar dock ha full koll på sina adepter, så också på Jönsson.

I övrigt är det skade- och sjukdomsfritt i Almtuna om man bortser från långtidsskadade Joachim Gellerstedt.
Det ska bli mycket intressant att se hur den nya och relativt orutinerade kedjan med Jesper Olofsson, Jesper Danielsson och Sebastian Höglund klarar sig.

Under försäsongen har ”babykedjan” – som UNT valde att döpa den till – gjort många bra matcher. På papperet vilar dock ett tungt ansvar på ”förstafemman” med kedjan Daniel Hermansson, Victor Rollin-Carlsson och Fredrik Vestberg. Den sistnämde brukar trivas mot Mora.

Det som kan avgöra den här typen av matcher är spelet i powerplay, en spelform där Almtuna har underpresterat i sommar/höst. Men, som sagt, det är nu allvaret börjar ...

Matchdags

Mora-Almtuna
FM Mattsson arena, kl 19.00
UNT tippar: 3-2.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!