Jonsson räddade en poäng till Sirius i måndags då han räddade Hammarbys Björn Paulsens skott med en benparad av den högre skolan vid ställningen 1–1. En poäng som betyder mycket för både laget och Jonsson själv inför lördagens match mot Östersund.

– Man mår inte sämre efter det, men nu måste man glömma det och tänka på Östersund. Jag har släppt det nu, men det är klart att jag har andats lite lättare den här veckan. Det var skönt att känna att jag kan ta någon boll ibland och känna lite på kulan. Det var bra och skönt att få ett uppsving efter de sista matcherna, säger Lukas Jonsson.

Sirius kom till matchen mot Hammarby med ett dystert facit där man hade släppt in tolv mål på de tre matcherna innan. Mot serietvåan var det dock ett mycket bättre Sirius som Uppsalapubliken fick se.

– Vi skyddade målet, det vi har pratat om att vi måste göra oavsett om vi släpper in mål eller inte. Det har egentligen inte varit så dåligt någon match förutom att vi raserat när vi släppt in ett mål. Nu lyckades vi hålla det i 94 minuter och det var riktigt bra.

Vad ger det här er?

– Det ger mycket, dels att det är en poäng och sedan att vi märker att vi kan bara släppa in ett mål och var nära att hålla nollan. Det är klart att det blåste rejält sista kvarten, men det är skönt att det för en gångs skull går med oss. Det är skönt att känna att vi också kan ha lite medflyt och att om vi gör bra grejer så är inte de andra lagen så himla mycket bättre.

Uppehållet efter 4-0-förlusten mot Sundsvall var nyttig och bra för Sirius.

– Då kunde vi glömma Sundsvall helt. Det var inte kul och det tog hårt på oss alla, men sedan var vi lediga i tre dagar vilket jag tror alla tyckte var riktigt skönt.

Vad gjorde ni under uppehållet?

– Det var bara att nöta, sedan har vi pratat en del försvarsspel även om vi mest pratat anfallsspel. Det ger oss så mycket när vi har ett bra anfallsspel för då hamnar vi i rätt positionerna från början. Sedan är det klart att vi har pratat om att vi inte kan släppa in mål i den takten för då blir det tufft, säger Jonsson.

Trots den fina insatsen mot Hammarby har veckan inte varit smärtfri för Jonsson. Under natten till torsdag stals hans älskade bil, en vit Volkswagen årsmodell 1991.

– En tragedi kan man kalla det, min flickvän sa att det var det värsta som hänt oss rent materiellt. Jag skulle hämta bilen på parkeringen i torsdags morse och då fanns den inte där. Jag gick runt och letade, men då hade den blivit stulen. Allting är polisanmält och försäkringsbolaget är inkopplat. Nu får vi låta lagen ha sin gång, säger Jonsson.

Hur känns det?

– Bilen var en trotjänare. Vi har haft en tajt relation, det är kanske en överdrift att säga att det var min första kärlek. Vi har hängt tillsammans i fyra år nu och den har verkligen varit mig trogen och jag har också varit den trogen, säger Jonsson som nu tar sig runt med Patrick Hopkins gamla cykel som han lånat av Johan Eiswohld.

Har du sett Lukas Jonssons bil? Hör av dig till Polisen.