Man var kanske inte särskilt nära den här gången heller, men att förlora med matchens enda mål i slutsekunderna var brutalt. Sirius var inte värt att förlora. Nu gjorde man det på värsta tänkbara sätt, men det var nog inte den förlusten som blir mest kostsam i längden.

Sirius har inlett den sista tredjedelen av serien bra. Insatsen mot Hammarby var en av säsongens bästa och man följde upp det med att spela jämnt mot Östersund. I båda matcherna och för all del i matcherna innan så har det dock varit väldigt uppenbart att det enda egentliga hotet framåt har varit Jesper Arvidssons vänsterfot i kombination med Philip Haglunds målfarlighet i straffområdet. När Arvidssons fotled vek sig i mitten av andra halvlek var det en förlust nog så stor som Sam Mensiros mål. Det mesta talar för att han blir borta ett tag framöver och det kommer att slå hårt mot Sirius. En olycka kommer sällan ensam.

Det här var ingen stor fotbollsmatch. I blåsten på Studenternas så handlade det om fysik och kamp under 90 minuter. Två jämna lag som borde ha delat på poängen, men om marginalerna var med Sirius i måndags så var det tvärtom under lördagseftermiddagen. Både i matchen mot Hammarby och mot Östersund tycker jag mig se en mer resolut och bestämd inställning från Sirius spelare. Och det kommer verkligen att behövas efter poängtappet i slutsekunderna.

Jag tror att det är bra att nästa match kommer redan på tisdag. Då har Sirius inte så lång tid att älta det som hänt utan måste ta sig samman och det mot ett Örebro som också har det tufft för tillfället. På förhand tror jag att de flesta hade tagit en poäng på de här två matcherna för Sirius del och det är så man måste se det oavsett hur tufft det är. Sirius har fortsatt den allsvenska platsen i egna händer. Det jag dock frågar mig är vem som ska göra poängen nu när Arvidsson blir borta en tid. Inställningen finns, men hela Sirius skriker efter offensiv spets.

Att gå in i hösten med Moses Ogbu som det egentligen enda anfallsalternativet och utan att helt ersätta Shkodran Maholli är en chansning från Sirius sida. Frågan är om chansningen kommer att hålla hela vägen in i mål och det allsvenska kontraktet? Utan Arvidsson saknar Sirius all form av offensivt hot. Stefano Vecchia försöker, men får sällan till den sista passningen. Moses Ogbu målform försvann med fotledsbrottet i fjol och jag tror många börjar ge upp hoppet om Sam Lundholm som en bärande offensiv kraft. Jonas Lindberg? Jag frågar mig bara varför.

Jag tror fortfarande att Sirius klarar sig kvar och det är kanske inte mot Östersund man ska ta poäng. Med Arvidsson borta så finns dock fler orosmoln än innan matchen. Det blir den viktigaste nöten att knäcka för blåsvart. Sirius kan kämpa, men kan man vinna? Det lär visa sig i de kommande matcherna. I väntan på någon form av offensiv islossning får man förlita sig på att de andra lagen fortsätter att förlora.