I Granlo fick Robin Nilsberth vänja sig vid att försöka hänga kvar i Superligan.

I Storvreta är det bara titlar som räknas. Även om superstjärnan Mika Kohonen har försvunnit till Finland och det ständiga slutspelslaget inte blev bättre än tia i ligan förra säsongen.

Mikas betydelse för Storvreta har varit enorm. Men Storvreta känns som en trygg klubb och är enligt mig Sveriges största klubb, säger Nilsberth.

Den 26-årige backstjärnan utsågs till Årets spelare förra säsongen och hade anbud från de flesta av Superligans klubbar. Nu ska han hjälpa Storvreta att göra förra säsongen till en parentes.

Det finns enorm kvalité i klubben. Det har varit lite generationsväxling, men får vi ihop det som lag blir vi väldigt farliga, säger han.

Nilsberth har prisats för sina fina ledaregenskaper, förutom de rent spelmässiga. Något som han hoppas ska utnyttjas även i den nya, mer krävande och konkurrensutsatta klubbmiljön.

Storvreta värvar nig för den spelare jag är, precis som den jag är i landslaget eller Granlo. Men jag vill kunna utvecklas i en bättre miljö, de är lite så jag tänker.
Jag vill spela i bättre omgivning, utvecklas både som spelare och i min omgivning, ta mer ansvar, lämna tryggheten och utnyttja min offensiv i spelet på ett bättre sätt