Ingen SM-medalj för Lundqvist

SKYTTE. I dag börjar senior-SM i skeet och trap på Ekeby-Boda i Uppsala. Hemmaskytten, VM-nian Therese Lundqvist, finns med i startfältet trots att varken hon eller någon annan dam enligt reglerna tillåts gå till final.
- Jag siktar ändå på att göra så bra ifrån mig som det bara går, säger Lundqvist.

21 augusti 2010 06:30

Några medaljer blir det alltså inte tal om varken för VM-skyttarna Therese Lundqvist eller Nathalie Larsson vid SM. Reglerna är nämligen sådana att damerna inte kan ta sig vidare till final i varken skeet eller trap. Damerna har nämligen sitt alldeles egna SM. När UNT träffar Therese Lundqvist har hon fullt upp med organisationen kring tävlingen. Det är Uppsala JSK som arrangerar SM och Lundqvist har jobbat intensivt för att alla pusselbitar ska falla på plats.
- Jag har förberett banan, tagit emot anmälningar och nu är jag till och med lite hotell då några deltagare bor hemma hos mig, säger 19-åringen.
Therese Lundqvist är i princip född på skyttebanan. Från två års ålder har hon ”sprungit runt” bland skyttarna. Det stora genombrottet kom i fjol då hon vann junior-VM och satte nytt världsrekord.
- Det var riktigt stort faktiskt, berättar Lundqvist, som under en vanlig vecka är på skyttebanan fyra timmar per dag, sex dagar i veckan.

Vad har du för förväntningar inför helgen?
- Det kommer att bli tufft i helgen, hela Sverigeeliten är ju på plats. Det ska bli superkul att skjuta SM men framförallt att tävla på hemmaplan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels