Ingen elitlicens till Storvreta

Under tisdagen kom det väntade beskedet att Storvreta inte beviljas elitlicens utan får knappt ett år på sig att rätta till finanserna.

Storvreta nekas elitlicens men har fått sin handlingsplan godkänd.

Storvreta nekas elitlicens men har fått sin handlingsplan godkänd.

Foto: Adam Troy

Innebandy2019-09-17 17:52

UNT har tidigare kunnat berätta att Storvreta inte räknat med att få elitlicens då man inte uppfyller kraven på att inte ha ett negativt eget kapital. Under tisdagen fick klubben det väntade beskedet att man inte beviljas elitlicens, men att man fått sin handlingsplan godkänd.

– Det har vi vetat om hela tiden, att vi inte skulle få någon elitlicens nu, säger klubbens ordförande Ingemar Lundqvist. 

Hur ser handlingsplanen ut?

– Den går ut på att minska kostnaderna och försöka öka intäkterna. Det handlar mycket om kostnadsjusteringar, säger Lundqvist. 

Den 30 november kommer innebandyns licensnämnd att göra en kontrollbalansräkning för att se till att Storvreta ligger i fas med handlingsplanen och sedan ska man visa upp ett positivt eget kapital i april nästa år.

– Hur det ser ut i november spelar ingen roll egentligen utan det viktiga är att vi står på noll den 21 april tror jag det är.

Skulle Storvreta inte ha ett positivt eget kapital i april så kommer man att degraderas från superligan.

Finns det anledning att vara orolig?

– Vi tror på den plan vi har och det har inte hänt något sedan jag pratade med UNT sist. Det är precis samma läge som då, säger Lundqvist. 

Samtidigt meddelade Sirius att båda föreningarna, IBK och FBC, beviljats elitlicens och detsamma gäller Hagunda.

"Ett mycket viktigt och fint besked i arbetet att fortsätta verka för en jämställd idrott", skriver Sirius på Twitter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!