Inga medaljer till skyttetjejerna

SKYTTE. Nej, det ville sig inte riktigt för de två Uppländska hoppen vid dagens skeetskytte i VM i München. VM-debutanten Therese Lundqvist slutade på nionde plats medan Nathalie Larsson tog fjortondeplatsen.

7 augusti 2010 21:28

Visst hade både Nathalie Larsson och Therese Lundqvist viss medaljchans vid dagens skeetskytte i VM. Under grundomgångarna fanns också 19-åriga Lundqvist länge med och nosade på en topp sex-placering vilket krävdes för att ta sig till final. Hon inledde starkt med 24 träffar i första rundan, 22 respektive 23 träffar i de två återstående omgångarna betydde att hon slutade på 69 träffar, vilket gav en nionde plats, utanför finalfältet med blott en lerduvas marginal. Trots det var hon inte alltför besviken.
- Jag tycker framför allt det var kul att kunna visa att jag inte är ofarlig, säger Lundqvist som var både nervös och taggad inför tävlingen.
- Det var kul att få vara med i ett senior-VM och allt har funkat bra för mig här. Men man skulle nog haft mer regnkläder och långkalsonger med sig, säger hon.

Nathalie Larsson hade det lite motigare genom alla tre grundomgångarna. Serierna 23, 21, 23 gav slutresultatet 67 vilket för hennes del räckte till en fjortonde plats.
- Jag hade två bra serier och en som inte var alls bra då jag bommade och blev lite stressad. Tävlingen var lite som säsongen i stort för mig, lite upp och lite ner. Visst är jag missnöjd med dagens resultat även om det inte var nån superkatastrof, säger Larsson.

I finalen, som avgjordes sent på lördagseftermiddagen tog amerikanskan Kimberly Rhode guldet, före kinesiskan Ning Wei och slovakiskan Danka Bartekova.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Eriksson