Ida Erngren vann direkt i första loppet

Ida Erngren kunde inte ha fått en bättre start i Upsala CK. Första tävlingen för säsongen slutade med seger direkt. ”Otroligt skönt att få ett kvitto på formen”, säger Ida Erngren.

23 april 2018 10:58

VM-cyklist och svensk mästare på kortdistans. Ida Erngren har ett bra 2017 bakom sig och 2018 har inte börjat sämre.

Upsala CK:s nya stjärna öppnade säsongen med en seger direkt i den första deltävlingen av Svenska landsvägscupen (SWE-cup) som avgjordes i och med Kinnekulleloppet

– Jag är extremt nöjd, då det var mitt första race för säsongen. Det är alltid svårt att veta hur man står sig innan första tävlingen och otroligt skönt att få ett kvitto på formen, säger Ida Erngren.

Hon vann klart efter att ha avgjort spurten som gick i en uppförsbacke upp till målet. Tvåa blev Sara Olsson, Team Henriksson cykel, och trea kom Sara Hedberg, CK Valhall.

Under tisdagen åker Ida Erngren till Tjeckien med landslaget för att tävla i etapploppet Gracia Orlova, där Ida Erngren vid samma tidpunkt i fjol vann den sista etappen. Om ett par veckor kör Erngren på hemmaplan för landslaget – och UCK – under den nya internationella etapptävlingen för damer, Tour of Uppsala som körs 10–11 maj i anslutning den stora Scandinavian Race-helgen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Rutegård