När Sirius förlorade med 13–8 i oktober kom laget från en bra period med storseger mot Team Thoréngruppen och poäng i säsongens första derby mot Storvreta i bagaget. Storförlusten mot AIK var början till en lång och tung period som slutade med att tränaren Niklas Johansson till slut fick lämna. Under senare tid har Sirius fått ordning på försvarsspelet, undantaget slutperioden mot Storvreta på annandag jul då fem mål kom. Det borgar för att chanserna till seger ökat till denna viktiga match mot Solnalaget. Båda lagen står på 18 poäng och har med det två poäng till godo på Örebro närmast under nedflyttningsstrecket.

– Men historiskt har vi haft det svårt där. Det är väldigt få vinster, säger Johansson om bortaspelet mot AIK:

Vad beror det på?

– Det är annorlunda. Jag ska inte säga att det är en annan sport men man kan inte spela som man vill göra annars. Samtidigt möter vi ett lag som är vana vid det, säger Johansson och tänker då på parkettunderlaget.

– Vi får inte komma in i nåt hawaii-spel, de är bättre på att hantera det.

Men 13 mål i baken kommer det inte att bli. Väl?

– Nej, vi måste hålla nere det. "Deffen" har sett bra ut nu på slutet och vi behöver hålla i det, säger Siriuskaptenen.

Samtidigt som Sirius för stunden får titta bakom sig i tabellen så siktar laget uppåt. Och avståndet upp till slutspel är inte ouppnåeligt. Skulle det bli seger mot AIK skiljer bara fyra poäng.

– Det gäller att plocka poäng nu i varje match. Det är i princip måstematcher hela tiden.