Inför säsongens första derby hade Sirius hunnit spela fyra matcher – och förlorat tre. Man hade inte kommit så långt som man velat och räckte inte till. Det är ett betydligt mer förberett – och mer utvecklat – blåsvart lag som ska försöka rå på storebror den här gången.

– Det är ju ett nytt spel vi håller på och utvecklar och vi förstod från början att det skulle ta längre tid än den här säsongen. Men vi har kommit en bra bit på vägen, säger David Ahlmark.

Tiden talar alltså för Sirius – och att de kommer att bli bättre och bättre.

Efter tre raka bortasegrar, mot Örebro, Dalen och Pixbo, är Sirius nu i allra högsta grad ett lag för slutspelsdiskussioner. Kan det bli en fjärde raka seger tro?

– Det blir spännande att se vad vi kan göra mot Storvreta. Jag hoppas få se ett starkt Sirius som är bestämt och inte ger bort några mål utan att de får jobba för dem. Och att vi törs spela ut lite mot de bästa lagen, och dit räknar jag Storvreta och Falun. Det gäller att vi vågar vara tuffa mot de här lagen också.

– Vi har en god form i alla fall och har absolut hittat lite rätt i spel och formationer.

Patrik Burman är fortfarande borta på grund av sjukdom men däremot kommer backkollegan Henrik Malmgren åter. Sånär som på Burman har Sirius ett helt sjukdoms- och skadefritt lag. Endast en förändring, förutom att Malmgren tillkommer, görs i formationerna. Lukas Sjöblom tar Andreas Lundells plats i kedjan med Mattias Jansson och Johan Widh.