Både Bollstanäs och Gusk var obesegrade inför mötet men 2–1-vinsten för Uppsalalaget gör att de nu tagit kommandot i division I-serien.

– En fantastiskt skön seger, utbrister Gusk-tränaren Max Andersson som var närmast lyrisk över vad hans lag presterade i den första halvleken.

– Den första halvleken är det bästa vi har presterat under de här fyra åren i ettan, säger han.

Gästerna hade en rad chanser före paus utan att få utdelning. Den kom i stället i början på den andra halvkeken då Sanna Öhlund tryckte in bollen från nära håll efter att det blivit lite rörigt på en hörna.

Kvitteringen kom dock omgående från hemmalaget som dessutom fick en spelare utvisad. Men det skulle komma ett till mål – och en till utvisning – i matchen. Och det från samma spelare. Tyra Kajgård skickade först in 1–2 i den 77:e minuten.

– En bra omställning där vi kom runt på vänsterkanten och det blev ett inspel snett bakåt där Tyra satte bollen med vänstern, berättar tränare Andersson.

Kort efter målet drog samme Kahjgård på sig först ett gult kort och sedan ett ytterligare. Båda korten för snack.

– Väldigt orutinerat för en så rutinerad spelare, säger Andersson.

Men nu räckte det för seger ändå och Gusk kan nu se fram emot ett nytt toppmöte på bortaplan i nästa omgång då de ställs mot Ljusdal.