Österberg har fått lämna sjukhuset

ISHOCKEY. Den ögonskadade Almtunabacken Mikael Österberg har fått lämna sjukhuset. Blödningen är fortfarande omfattande och synen är kraftigt nedsatt.

6 december 2010 15:28

– Men läkarna har inte hittat något som är trasigt i ögat. Just nu är det "bara" blödningen som gör att han inte har full syn på ögat, säger Martin Öhrstedt, sportchef i Almtuna.
Mycket talar för att Österberg kommer att få tillbaka full synförmåga.
– Läkarna är hoppfulla och tror att han kommer att bli helt återställd, säger Öhrstedt.

Det var i matchen
mot Oskarshamn som Österberg fick en puck över ena ögat och tappade synen. Eftersom han bara har tio procents syn på det andra ögat (en sjukdom när han var liten) var rädslan stor när smällen kom.
– Nu ska han vara helt still i två veckor, säger Öhrstedt.
Övriga skador: Jonas Westerling har problem med ljumskarna och kan bli borta ett tag till. Ingen vet när han kan bli aktuell för spel. Det är likadant med Linus Stensson.
Andreas Jungbecks skadade fot läker som den ska och han hoppas kunna vara tillbaka i början av 2011. Magnus Erikssons ryggskada ska inte vara lika allvarlig, där kan det handla om några dagar.

Tobias Hage, som
varit borta länge på grund av en hjärnskakning, är på väg tillbaka.
– Men eftersom han har varit så länge så kan det bli aktuellt med någon division I-match innan han är tillbaka i allsvenskan, säger Martin Öhrstedt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!