Från depp till segerjubel. Veckan har varit både lång och tuff för Albin Sjögren som för en vecka sedan förlorade VM-finalen mot Finland i Tjeckien. En vecka senare var han tillbaka i Storvreta och det med besked. Sjögren gjorde fyra av lagets nio mål när Dalen besegrades på bortaplan.

– Det var skönt att komma in i det direkt, göra lite mål och bidra. Vi började ganska dåligt och låg under med 4–1 så jag tycker att det var riktigt starkt av oss att komma tillbaka, säger Sjögren.

Hur har veckan varit för dig?

Artikelbild

| Albin Sjögren klev fram med fyra mål.

– Det har varit den tuffaste veckan i livet karriärmässigt. Det är hemskt att förlora en final, men Harnesk var schysst och gav oss tid. Jag gjorde så att jag tränade i onsdags och kom tillbaka så snabbt som möjligt för att komma på andra tankar, säger Sjögren.

Matchen mot Dalen var inte heller någon dans på rosor för Storvreta. Inför matchen fick man återbud från Alexander Rudd, Rasmus Sundstedt, Mattias Samuelsson och Filip Stenmark och fick därför spela på endast fyra backar genom hela matchen. Lägg till ett tidigt 3–0-underläge i den första perioden samt en femminutersutvisning på Robin Nilsberth i den andra akten. Vägen till segern kunde ha varit rakare.

– Det är en styrka. All cred till backarna som orkade spela på två backpar hela matchen. Nyckeln var att de var kyliga och spelade klokt, det var en riktigt skön seger.

Efter en tuff start på matchen så kom Storvreta i kapp från 1–4 till 4–4 inom loppet av två minuter i den andra perioden. Där och då vände matchbilden totalt och trots att man hade den där utvisningen så var Storvreta det klart bättre laget. Och Albin Sjögren blev alltså stor matchvinnare med sina fyra (!) mål.

– Jag tycker att vi var väldigt effektiva i dag, vi sköt mycket i andra och tredje perioden. Vi gjorde mål från konstiga lägen och det satte sig i deras huvuden. Att jag gör fyra mål händer inte så ofta, men jag sköt också mer i dag och det blir alltid lättare när bollarna rullar in. Det var en bra dag på jobbet, säger Sjögren som efter sin tid på Riksidrottsgymnasiet i Umeå hade en del kompisar på läktaren:

– Det var många vänner är och kollade. Det var nog åtta, nio personer i ett grabbgäng som jag inte träffar så ofta. Det var kul att se deras ansikten och jag gillar att spela i Umeå, jag gör ofta mål där.

VM-finalen kanske inte är glömd, men Sjögren är redan revanschsugen.

– Nu är det klubblaget som gäller och jag ser fram emot Champions Cup där. Vi ska vinna semifinalen och sedan ta revansch mot finnarna, det är många som var med i VM där, säger Storvretas matchvinnare.