Efter två raka förluster och noll gjorda mål hoppades Almtuna få igång offensiven i Småland. Och laget spräckte sin långa mållösa svit när junior-VM-backen Gustav Lindström följde med upp i ett anfall och kunde sätta 0–1 efter 9.54 av den första perioden. Då hade det gått 185 minuters spel sedan Uppsalalagets förra spelmål tre matcher tillbaka i tiden. Med den saken "avklarad" växte Almtuna mer och mer i matchen. Och speciellt var det en formation som ledde Uppsalalaget. Förarbetet till Lindströms fullträff stod Oscar Milton och Victor Hertzberg för och kedjan med dessa två samt Victor Rollin-Carlsson såg ut att bli ett segervapen.

Drygt fyra minuter in på mittenperioden tog sig Milton loss från ena sarghörnet, vandrade inåt mot målet och lyckades med ett backhandavslut få in pucken bakom Robin Johansson i hemmamålet.

Det målet kom bara två minuter efter att Oscar Fröberg i Ais-målet lite billigt släppt in kvitteringen. Alexander Lindqvist-Hansen gick runt målet och sköt. Pucken träffade Fröberg och smet in vid första stolpen.

Artikelbild

| Tillbaka. Oscar Fröberg höll nollan vid senaste besöket i Ljungby Arena. Återbesöket blev inte lika kul.

1–2 blev kvickt 1–3 när Milton spelade fram Rollin-Carlsson, som elegant styrde in pucken.

– Den kedjan hade några bra byten och låg ju bakom alla våra mål, säger Ragnarsson.

När 1–3 kom hade nästan exakt halva matchen spelats.

Den andra halvan blev inte lika rolig.

– Gör man tre mål på bortaplan tycker jag nästan att vi ska vinna, säger Ragnarsson.

Men i den här matchen hade de, som det nu blev till slut, behövt göra sex mål för tre poäng.

För Troja, laget som inför matchen var seriens sämsta lag i powerplay, vände på steken just i numerärt överläge. 2–3-reduceringen i mittperioden kom i fem mot fyra och samma sak med 3–3 tidigt i den tredje.

– Vi är för dåliga på att vara i skottlinjen och de får göra genomspel på oss. Det känns som att deras puckar går igenom men ingen av våra, säger Ragnarsson besviket.

Almtuna var plötsligt i gungning och när offensivt skicklige Tor Immo prickade in 4–3 hade bara fem minuter spelats av slutperioden. Samme Immo avgjorde sedan definitivt matchen när Almtuna plockat av målvakten Oscar Fröberg och satsat på spel sex mot fem.

– Det kostar lite mer för att vinna nu än det gjorde i oktober och november. Alla lagen är lite bättre nu. Vi måste absolut höja oss, säger tränare Ragnarsson.