Förra säsongen var de ett giftigt radarpar men den här säsongen har Sjögren och Ahlroth särats. I avsaknaden av sjuke Alexander Rudd fick Ahlroth ta plats i Storvretas förstafemma och "stämmet" mellan honom och Sjögren finns kvar – i allra högsta grad.

– Det fanns en anledning till att Sedin-bröderna gjorde mycket poäng och det är att de vet hur den andra tänker, säger Ahlroth efter 10–5 i semifinalen mot tjeckiska mästarna Technology Florbal Mlada Boleslav.

Albin Sjögren gjorde fyra mål och en assist. Ahlroth var inte mycket sämre med sina två mål och två assist. Duon låg bakom sex av Storvretas åtta första fullträffar.

Artikelbild

| Valdemar Ahlroth klappas om efter ett av sina två mål.

– Vi hade bra kemi förra året och hittade varandra bra i den här matchen, säger Sjögren som betonar vikten av att trivas med varandra även utanför planen. Och att känna varandra så väl att man kan ryta ifrån om det behövs.

Det behövdes inte i Gavlehovshallen i Gävle. Allt bara rullade på och duon bjöd på det ena målet vackrare än det andra. Men Sjögren, hela superligans poängkung förra säsongen, var inte nöjd med sitt första som betydde 2–0.

– Det var en felträff i powerplay, men alla mål räknas.

De andra då, de satt i krysset.

– Dom var fina. Deras keeper var ganska bra och det var där man skulle skjuta, säger Sjögren som gått mållös i två raka superligamatcher inför den här turneringen.

För Ahlroth har den här säsongen mest handlat om spel i en tredjekedja. Han säger att han inte har något emot den uppgiften men trivs såklart som ersättare till Rudd i förstakedjan.

– Jag är lite för ödmjuk för att grina om jag inte får spela i första.

Vaddå, gör Sjögren det?

– Nä, men Rudd (skratt).

Ahlroths målskörd i superligan så här långt är fyra stycken.

– Det blev nästan lika många i dag. Jag hoppas ta med mig den här formen jag håller på och bygger upp nu, säger han.

Assisterande tränaren Kristofer Widlundh gillade vad han såg av Ahlroth i den här matchen.

– Han var pigg i dag och har kapacitet att stänka dit dem. Han visade verkligen sina kvaliteter och ska ha en stor eloge för det, säger Widlundh som räknar med en tuffare final där finska Classic väntar på fredagskvällen.

– Det blir en helt annan utmaning och ett helt annat tempo men vi är väl förberedda på det, säger han.