Simon Bruce gick i ledarboll under den sista dagens singelspel på Alundabanan. Han gjorde det med bland annat ledaren, dansken Anders Bollerup. Dansken blev till slut för svår, och tog hem sitt första individuella VM-guld i karriären. Han var även med och tog guld i dubbel tidigare i veckan.

Simon Bruce, boendes i Uppsala, men från Alunda och tävlandes för hemmaklubben var rörd efter silvret.

– Det känns jättebra, jag är väldigt nöjd och glad. Och rörd måste jag säga, säger han.

Artikelbild

| En av lördagens bästa prestationer stod Markus Thurlin för när han gjorde hole-in-one.

Simon Bruce avslutade tävlingen starkt. Till slut var han tre sparkar från vinsten.

– Anders hade en hyfsad ledning, och höll den ganska stabilt. Jag var inte riktigt nära, även om jag gjorde en eagle på sista hålet, men det hade egentligen räckt med att gå på par på sista hålet för att säkra silvret, säger Simon Bruce, som slutade på - 33, mot segrarens - 36.

För Simon Bruce var framgången den största i karriären.

– Det här är det största jag vunnit i fotbollsgolf, men jag har även varit tvåa på Swedish Open tidigare på Alundabanan, säger Simon Bruce.

Han unnade dock sin danske kollega segern.

– Vi har mötts flera gånger, och jag har slagit honom tidigare. Men han är nog den bäste utländske spelaren som jag tycker, och som jag känner bäst. Jag unnar honom all framgång, det är verkligen en bra kille. Han har stupat på mållinjen i tidigare VM-slutspel, säger Simon Bruce.

Simon Bruce kan dock banan hemma i Alunda bra.

– Jag känner till banan bra, eftersom jag är här härifrån och varit med i klubben länge. Även att jag bor i Uppsala så är det här min hemmabana, säger han.

Nästa uppgift för Simon Bruce blir Finnish Open, som avgörs utanför Åbo senare i sommar.

Även på damsidan blev det hemmaframgångar. Julia Berglind Nilsson från Alunda gick och vann VM-guld.

– Julia gjorde det jättebra, det var ju lite synd att jag inte kunde vinna också, men det kanske kommer ett annat år, säger Simon Bruce.

Julia Berglind Nilsson vann guldet före tyskan Laura Rolli och norskan Ane Bjerke.

Värt att nämna är också att Markus Thurlin stod för en av lördagens bästa prestationer, när han gjorde hole-in-one på utslaget till finalrundan.