Hellmans hattrick tog Iron till alltrean

SK Iron är klart för alltrean efter seger med 5-2 över Tierp. Matchhjälte blev framförallt Jacob Hellman som gjorde tre mål.

Jacob Hellman gjorde hattrick när hans Iron besegrade Tierp med 5-2.

Ishockey2019-11-12 22:10

Iron grundlade segern i den andra perioden. Då vände laget underläge med 0-1 från den första perioden, där Simon Olsson gjort mål för Tierp. Framförallt var det andraformationen med Simon Moberg, Christoffer Löfgren och speciellt Jacob Hellman som fullbordade vändningen, där alla tre gjorde mål i mittperioden.
– Vi gjorde mål på våra lägen, och då dödar vi matchen lite där. Annars var det en jämn match, i första perioden är båda precis lika bra. Vi har spelat jäkligt bra ihop hela säsongen, så det är kul, säger Jacob Hellman.
Hellman gjorde också Irons två sista mål i matchen. Bland annat ett mål i numerärt underläge när Tierp gick för reducering. Men hemmalaget kom aldrig närmare än Hampus Anderssons mål till 2-4. Iron var bättre - framförallt i offensiven. Dessutom hade de en stabil målvakt i Alexander Reinholdsson. I och med segern gick Iron upp i serieledning, och är också klart för spel i alltrean. Som är en del av målsättningen. Förhoppningen är större och ligger längre fram för Iron, som ramlade ur division två till den här säsongen.
– Vi kan absolut ta oss tillbaka dit. Det hoppas vi på nu när vi fått igång alla igen. Nu kan vi slappna av lite och träna bra inför alltrean, säger Jacob Hellman.
För Tierp väntar en viktig match mot Österåker redan på torsdag. Skulle det bli seger där, så ser det bra ut för spel i alltrean. Bakom dessa skuggar också Östervåla.
Matchen går också att se i efterhand på unt.se/sport.