Heeger får större roll mot Vänersborg

Samuel Heeger blir den spelare som får ta Teemu Määttäs roll i onsdagens bortamatch mot Vänersborg. Määttä är avstängd efter matchstraffet i fredags.

Samuel Heeger (svart tröja med nummer 88) får ett större ansvar nu när han ska täcka upp för Teemu Määttä som är avstängd.

Samuel Heeger (svart tröja med nummer 88) får ett större ansvar nu när han ska täcka upp för Teemu Määttä som är avstängd.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Bandy2019-11-12 18:00

– Det är klart att det betyder oerhört mycket för oss att Teemu inte kan spela. Vi tvingas till förändringar på så sätt att vi måste placera om spelare, säger Siriustränaren Esa Määttä.

Att ersätta Teemu Määtta, som varit Sirius genomgående bäste spelare under de fyra elitseriematcherna, låter sig inte göras så enkelt. Det blir Samuel Heeger som får den delikata uppgiften ...

Att Sirius poängchanser minskar med Määttä utanför isen råder det inget tvivel om.

– Men med hur mycket? Det är svårt att säga. Det är ett väldigt stort tapp för oss, Teemu är i mycket bra form, säger Esa Määttä, som dock konstaterar att laget klarade sig ganska bra utan Markus Kumpuoja i ett par matcher.

I övrigt har Siriustränaren alla spelare tillgängliga utom Jerker Ortman, spelaren som fick spontant beröm från VSK-håll under premiären i ABB Arena.

Vänersborg då? Laget har varit riktigt bra under inledningen. Vad sägs om 6–2 mot storsatsande Bollnäs och 4–4 borta mot Västerås SK?

– Vänersborg har kapacitet att vara bland de fyra bästa lagen. Det är ett riktigt bra lag som har varit ojämnt föregående säsonger men som nu har hittat jämnheten, säger Määttä.

Förra säsongen blev Sirius totalt överkört av Vänersborg på bortaplan. Kan man undvika något liknande nu? Förutsättningarna finns, även utan Teemu Määttä.

Matchdags

Vänersborg–Sirius

Elitserien

Arena Vänersborg 19.00 (onsdag)

Siriustränaren Esa Määttä tvingas att göra om i laget.
Siriustränaren Esa Määttä tvingas att göra om i laget.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!