Hattrick i Alundas tredje raka

Alunda tog sin tredje raka seger när Thorengruppen besegrades med 6–5. Elin Höglund stod för tre av målen.

Alunda gjorde fyra av sina sex mål i andra perioden.

Innebandy2019-10-12 18:24

Först satte Elin Höglund 2–0 i början av första perioden men Thorengruppen vände och tog ledningen med 3–2.
Då kvitterade hon och strax efter det fullbordade hon sitt hattrick när hon satte 5–4 och gav Alunda ledningen på nytt.

– Vi visste att de skulle kliva högt och fick bra utdelning på våra omställningar. Vi var duktiga i försvarsspelet och spelvändningar, säger Daniel Eriksson, tränare i Alunda.

Thorengruppen reducerade tidigt i tredje perioden men i en dramatisk avslutning höll Alunda undan och vann med 6–5.
Därmed tog laget sin tredje raka seger och står på nio poäng efter fyra omgångar.

– Det var en riktig laginsats där alla kämpade och krigade i 60 minuter. De tryckte på rejält i slutet men vi försvarade oss och täckte skott, säger Daniel Eriksson.

Matchfakta

Alunda–Thorengruppen 6–5
(2–2, 4–2, 0–1)
Målen: 1–0 (3.32) Tilde Klermyr, 2–0 (6.51) Elin Höglund, 2–1 (13.16) Sanja Johansson, 2–2 (16.26) Nora Parkle, 2–3 (21.53) Johanna Hägglund, 3–3 (22.43) Elin Höglund, 3–4 (24.28) Johanna Hägglund, 4–4 (24.53) Ebba Olsson, 5–4 (27.10) Elin Höglund, 6–4 (32.17) Tilde Klermyr, 6–5 (45.11) Emilia Jonsson, 6–4 (49.13) Adam Hansson, 6–5 (45.11) Emilia Jonsson. Publik: 183.