Philip Haglund har också spelat på nästan alla positioner som går att göra i den blåsvarta elvan. På senare har han acklimatiserat sig som en offensiv pjäs på planen. Eller hur är det nu egentligen?

– Anfallare, mittfältare, balansspelare … Jag skulle säga att jag är något mittemellan allt det där. Det är lite till och från i olika matcher. Till exempel mot Hammarby låg jag väldigt lågt och försökte ta borta deras balansspelare. Jag var lite högre upp mot Östersund och mer inne i boxen.

Hur gillar du din sits?

– Det har alltid varit så i Sirius, att vi har spelare som kan spela på olika positioner. Generellt är jag inte så mycket för det egentligen, utan jag tycker att man bli bättre ju mer man tränar och spelar på en position. Däremot säger jag inte att det här inte passar mig. Det handlar om att göra det som är bäst för laget, säger Philip Haglund.

Förlusten mot Östersund i lördags sved. Det finns olika sätt att förlora på. Och så finns det baklängesmål på matchens sista spark.

– Det var jäkligt surt och det var inte den bästa stämningen man hade där mellan lördag och söndag. Men vi har inget val än att sikta framåt. Vi vet att vi kommer förlora matcher, och om vi låter förlusterna tynga ned oss för mycket blir det jobbigt när vi behöver ta de vinster vi behöver. Vi får släppa det och gå vidare.

Mot Örebro på tisdag kväll är det revanschdags.

– Jag tycker att det är skönt att vi tidigt får chansen igen och gå ut på banan och vända på det här, säger Philip Haglund.

Hur påverkas ni av det täta matchandet?

– Knappt alls. Vi har en rätt skadefri trupp just nu och vi känner oss fysiskt starka. Vi har många spelare på alla positioner som konkurrerar, på så sätt är det lättare att hålla uppe när det är tätt med matcher.

Efter 1–1 hemma mot Hammarby och 0–1 hemma mot Östersund efter landslagsuppehållet har Sirius visat en förbättrad laginsats i sin defensiv.

Några mirakelmediciner har inte tagits under uppehållet, även om vissa taktiska förändringar har genomförts.

– Vi jobbar mer som ett lag i defensiven, lite mer ihop och vi har lite mer samkörda löpningar när vi sätter press. Vi har också en liten lägre press i utgångsläget, så vi börjar inte lika högt upp utan jobbar oss uppåt.

Scenförändringen handlar dock mer om en mental inställning, menar Philip Haglund.

– Alla i laget och kanske främst de där bak har höjt sig ett snäpp.

Så, hur ska ni producera framåt utan att riskera defensiven?

– Det är bara att göra mål.

Ja?

– Ja. In med bollen i mål. Det handlar bara om det.

Philip Haglund utvecklar:

– Det är klart att vårt anfallsspel och vårt spel som helhet inte suttit i år, så det finns inte de perioder där vi pressar ned motståndare under längre perioder. De måste bli längre så att vi kan sätta ett större tryck. Men vi tar en sak i taget. Fortsätter vi spela den här defensiven räcker det att vi gör ett mål framåt för att vinna.

Säger Sirius anfallare, mitttfältare och balansspelare.