Innebandy

Storvretas Tobias Gustafsson var redan nominerad och nu får han alltså konkurrens av lagkompisen och tillika poängligavinnaren Albin Sjögren. Totalt ska fem kandidater utses till priset som årets spelare på herrsidan och av hittills fyra presenterade är alltså två från Storvreta. Detta är första gången Sjögren blir nominerad.

– Jag har väl inte förtjänat det tidigare säsonger, men det tycker jag nu. Nu gäller det bara att vinna det också, säger han.

Vinnaren presenteras under SM-finalveckan och utses av förbundskaptenerna (A och U19), två från förbundsstyrelsen, två medierepresentanter och en från SEI, Svensk elitinnebandy. Övriga hittills nominerade är Linköpings Gustav Fritzell och Faluns Alexander Galante Carlström.

– Jag hoppas att de ser till helheten. Det var väl en 10-15 matcher där jag inte spelade powerplay och vi har gått på tre femmor. Övriga nominerade spelar ju allt; powerplay, sex mot fem och har tagit straffar. Nu har jag ju också få tagit ett par straffar, men det är svårt att vinna en poängliga utan att spela powerplay, säger Sjögren.

Sjögren borde ha en god chans. En god chans att nå SM-finalen har han också. Två segrar till krävs av hans lag i semifinalspelet mot Mullsjö, som hittills varit målrikt.

– Det är lite mer öppet än man trott, det är lite för mycket mål åt båda håll. Men visst, det är två fartfyllda lag och så länge vi vinner skiter jag om det blir 10–7 eller 5–4, säger forwarden.

Den fjärde semin spelas på tisdag kväll i Mullsjö.

– Jag tror att vi kommer att göra mycket mål igen. Det gäller att täppa till bakåt, vi låter dem göra lite för enkla mål. Jag tycker att vi är det bättre laget och vi måste bara minimera misstagen.