Här är Sirius historiska värvningar

David Eidhammer från Malmö FF och Lucas Wallman från Hammarby. Det är Sirius historiska värvningar när klubben går för guld i eAllsvenskan.

Lucas "Afro" Wallman och David "Davve" Eidhammer.

Lucas "Afro" Wallman och David "Davve" Eidhammer.

Foto: Sirius Fotboll

E-Sport2019-10-08 18:00

Under eAllsvenskans första år valde Sirius att inte delta. Till den andra säsongen, som drar igång i slutet av november, storsatsar dock klubben. Under tisdagen bjöd Sirius på en riktig värvningsbomb då man presenterade både Lucas ”Afro” Wallman, fjolårets MVP i grundserien, från Hammarby samt David ”Davve” Eidhammer, fjolårets MVP i slutspelet, från mästarna Malmö FF.
– Vi ska vinna i år. Vi går in i det här för att göra det så bra som möjligt och har absolut ambitionen att gå hela vägen, säger Sirius klubbdirektör Christer Abrahamsson om värvningarna.

Eidhammer vann alltså eAllsvenskan under debutsäsongen med Malmö FF. Nu väljer ”Davve” att ta steget till nykomlingen Sirius i stället.

– Framför allt fick jag ett väldigt bra intryck av hela organisationen och vad de vill göra. Det handlar både om eAllsvenskan där vi går för seger, men också runtomkring klubben och i Uppsala, säger Eidhammer. 

Du gick hela vägen i fjol, vad är nyckeln till att göra det?

– Det är så pass jämnt att när det väl ska avgöras så kommer det ner till det mentala. Man sitter mittemot varandra, det är 800-1 000 personer i publiken och kommentatorer på både engelska och svenska. Det gäller att vara förberedd på att hantera det, säger Eidhammer.

”Afro” Wallman var en av de första Fifa-spelarna som blev kontrakterade av en allsvensk klubb. Efter flera år i Hammarby valde han nu att lämna för Sirius.

– Jag kände att jag behövde en nytändning efter två år. Jag tror verkligen på det här, säger Wallman.

Kan ni gå hela vägen redan i år?

– Jag tror vi har jätterimliga chanser att gå hela vägen. Mitt mål är att göra det och jag vet att ”Davve” har samma mål. Vi är bland favoriterna, säger Wallman.

Matcherna i eAllsvenskan spelas som ett dubbelmöte där båda spelarna har en match var som sedan räknas ihop. Det finns flera anledningar till att Sirius nu väljer att hoppa på tåget.

– Vi tycker att det är en jätterolig sport till att börja med som också är jätteintressant då det är mycket kopplat till tv och sponsorer, säger Christer Abrahamsson och fortsätter:

– En annan anledning är att vi i Sirius behöver hitta hem hos våra unga Uppsalabor och det här är en sport som är stor hos den yngre generationen. Den tredje anledningen är att det ligger lägligt och inte krockar med pågående säsong.

EAllsvenskan, som spelas med tv-spelet Fifa 20, drar preliminärt igång i slutet av november. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!