Från onsdag till onsdag spelar Almtuna fyra matcher. Bara en är på bortaplan, den mot Modo på söndag. Övriga tre spelas hemma i Gränbyhallen mot Tingsryd under onsdagen, Västervik på fredag och Vita Hästen nästa onsdag. De enda tre lag Almtuna har bakom sig i den allsvenska tabellen. Att få med sig bra resultat i dessa matcher blir mycket viktigt för Uppsalaklubben.

– Alla spelare vet om det, vilken viktig vecka det är. Det är en rolig utmaning för oss som jagar topp åtta, det är mer så vi ser det. Vi jagar topp åtta och har inte pratat på något annat sätt. Sedan om det är Tingsryd och Västervik vi möter eller AIK och Leksand spelar inte så stor roll, säger tränaren Martin Gudmundsson.

Under tisdagen ägnade Almtunaledningen mycket tid åt att titta på statistik och siffror och man ser en hel del som talar för att laget ska kunna nå målsättningen om topp åtta.

– Vi har rättat till det vi själva tyckte vi gjorde sämre i början av säsongen. Nu skapar vi fler heta målchanser, från 8 då till 14 nu och vi släpper till färre bakåt också. Vi har fått ner motståndarnas ingångar med mer kontroll, de får spela mer dumpspel mot oss säger Gudmundsson.

Almtuna har lånat ut Ludvig Wallin till Enköping i hockeyettan den närmaste tiden, men får tillbaka Alexander Bjurström som missat fem matcher i rad på grund av sjukdom. Arvid Ljung kommer att vakta kassen.