Sirius fick ett oönskat besked under lördagen. Vänsterbacken Jesper Arvidsson missar söndagens match mot Östersund på grund av de vadkänningar han har haft i veckan och utgår från truppen.

– Han är en av seriens spelskickligaste spelare över huvud taget, även som vänsterback, så det blir lite annorlunda. Den som kommer in har andra kvaliteter. Vi hade velat att ”Jeppe” skulle ha spelat, säger Kim Bergstrand.

I skymundan testades snabbe Ian Sirelius på positionen i U21-matchen borta mot Örebro (seger 3–2) i måndags.

– Vi hade dåligt med försvarsspelare tillgängliga mot Örebro och då fick jag kliva ned och spela vänsterback, säger Sirelius.

Hur gick det, tycker du?

– Jag tycker att det var ett bra test. Jag fick möta Michael Omoh som är en väldigt duktig ytter, så jag fick verkligen sätta mina försvarsegenskaper på prov. Han var otroligt snabb de första stegen, men det gick okej, fortsätter 29-åringen som aldrig har spelat positionen tidigare i Sirius.

– Jag spelade lite ytterback i Brommapojkarna som junior, men det är ju länge sedan.

På lördagens träning på Löten drillades han i en trolig backlinje tillsammans med Oscar Pehrsson, Kim Skoglund (ersätter knäskadade Daniel Jarl) och Karl Larson.

I stället för U21-match mot Örebro väntar nu seriematch hemma mot Östersund.

– Det ska inte vara några problem, säger Ian Sirelius.

Östersund vann i torsdags sin Europa League-premiär borta mot ukrainska Zorja Luhansk med 2–0. Inför söndagens match är de två poäng före Sirius i tabellen.

– Det har blivit lite grann av våra antagonister. Jag är otroligt imponerad av Östersund. Alltid när man har mött dem så har det varit tuffa matcher och det är ett lag som också vill ha mycket boll, så man får springa och jaga mycket, säger Ian Sirelius vars lag har tre raka förluster på kontot i allsvenskan.

Utöver Jesper Arvidsson utgår även knäskadade Daniel Jarl. In i truppen för dem kommer Linus Nygren och Zackarias Faour.

Anfallaren Shkodran Maholli, som det också funnits frågetecken kring, tränade för fullt under lördagen och finns med i truppen.