Bandy

– Jag är stolt över att vi stod och krigade för varandra. Jättetråkigt att förlora en helt jämn match, säger Siriustränaren Erik Sundin.

Att förvalta hörnor är ett effektivt segerrecept i bandy. Sirius har inte lyckats särskilt väl med det tidigare under säsongen men mot Vänersborg lossnade det lite för blåsvart då Markus Kumpuoja dunkade in två hörnmål i slutet av matchen. Det hjälpte föga då även Vänersborg lyckades utnyttja den så viktiga formen av fasta situationer.

– Det är lite tuffa mål vi får mot oss... Två självmål och två hörnmål, men det är ju inte så konstigt egentligen mot världens bästa hörnskytt, säger Sundin och syftar på Vänersborgs Joakim Hedqvist.

Siriustränaren var trots nederlaget nöjd med insatsen mot elitseriens tabellåtta. Så var även tongångarna från spelarhåll.

– Det känns supertungt nu. Vi gör det vi bestämmer över 90 minuter med en bra defensiv och bra lyft, men har ju en olycklig period på tio minuter där i andra halvlek, säger Johan Jansson Hydling och fortsätter:

– Vi gör lite för dåliga ingripanden individuellt vid målen dem gör. Särskilt jag själv, jag får ta på mig deras andra och tredje mål, säger den rutinerade försvarsspelaren självkritisk.

Det låter nästan som att du tar på dig förlusten?

– Ja de två målen blir ju avgörande till slut. Klart att det är tungt.

Att Jansson Hydling skulle vara syndabock är inget som undertecknad noterade under matchen – Vänersborgs 2–1-mål som blev startskottet på det avgörande segerrycket såg snarare ut som ett oturligt självmål. Precis som Vänersborgs första mål som studsade in via Sirius Lars Fall.

– Det är för billigt och vi kan inte lasta Kjelle (Henrik Kjellsson, målvakt) för något, säger Jansson Hydling.

Kan du beskriva misstagen du anser att du gör vid målen?

– Vid deras 2–1 släpper jag insida så att han får skjuta för enkelt. Sen på det tredje tar jag en idiotutvisning och så gör de trean direkt.

Glädjeämnet för ett Sirius som har det tufft med målproduktionen var givetvis Markus Kumpuojas hattrick.

– Viktigt för oss att göra två hörnmål och viktigt för en målskytt att få göra dem, säger försvararen.

Nu får Uppsalalaget möjlighet att återhämta sig och träna de närmaste sex dagarna för att försöka hitta ett vinnande koncept innan Villa Lidköping kommer till Studenternas på fredag. Ett lag som är med i den absoluta toppstriden efter sina 14 segrar på 21 matcher.

– Vi har ledigt nu under lördag och söndag, skönt för alla att vila skallarna och kropparna. Sen är det ny träningsvecka inför de två matcherna nästa helg, säger Sundin.