Blomstrand lämnade Almtuna i somras och skrev kontrakt med Karlskrona i SHL, men där har det inte blivit så mycket spel. Ljumskproblem har satt stopp. Nu är han på väg tillbaka och han kommer av allt att döma att matchas igång i allsvenskan.

– Vi vill gärna få igång honom och vi söker något vettigt för honom, säger Karlskornas sportchef Patrik Larsson, som inte först inte vill kommentera vilken klubb det kan handla om. Men han säger i alla fall så mycket att man inte har varit i kontakt med Almtuna.

– Blir han utlånad och vi får skador vill man ju ha tillbaka honom och då är det bra att ha honom nära, säger Larsson.

Enligt UNT:s uppgifter kommer Blomstrand att hamna i Tingsryd en tid framöver. Endast detaljer återstår innan det ska vara klart.

UNT har varit i kontakt med Blomstrand men han vill inte kommentera en eventuell utlåning men känner sig återställd efter skadeproblemen.

– Kroppen känns grymt bra nu, jag har tränat stenhårt för att komma tillbaka i mer än en vecka nu. Det är klart man vill spela matcher.

På tisdag möts just Almtuna och Tingsryd i Gränbyhallen. Blomstrand kan då alltså komma att göra en mini-comeback till Uppsala.

Blomstrand gjorde förra säsongen 24 mål för Almtuna.

Denna säsong står han noterad för fyra matcher och noll poäng för Karlskrona.