Han kan ta cykeln i återkomsten

Efter sju säsonger i Almtuna möter Oscar Milton sitt gamla lag med sitt nya. "Det blir roligt att spela på hemorten", säger AIK-spelaren.

Oscar Milton bor i Uppsala men har lämnat Almtuna och återfinns numera i stället i dagens motståndarlag AIK.

Oscar Milton bor i Uppsala men har lämnat Almtuna och återfinns numera i stället i dagens motståndarlag AIK.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Ishockey2019-09-22 07:00

När Almtuna byggde om till den här säsongen var det många som försvann. Huruvida det var klubbens eller Miltons beslut att bryta vill han inte riktigt prata om.

– Det var lite blandat. Jag vet inte om jag har så mycket att kommentera kring det. Det var lite läge för båda parter att gå skiljda vägar, säger han.

Men det löste sig bra för forwarden som sent omsider hamnade i AIK. Men kvar i Uppsala bor han och har fortfarande nära till Gränbyhallen.

– Det blir kortaste resdagen. Det blir nog cykel eller en promenad, säger han om hur han tar sig till hallen under söndagen.

För redan i AIK:s tredje match, Almtunas andra, stöter han på sin tidigare klubb. Han erkänner att det blir speciellt att stå som motståndare för första gången sedan någon gång i juniortiden då han återfanns i Iron. Men fokuset ligger på ett bra resultat. Detta efter att AIK inlett med två raka förluster.

– Jag tycker att vi har spelat ganska bra. I spel fem mot fem har vi kunnat äga matchbilden både mot Vita Hästen (1–2) och Västerås (2–5). Men vi har haft en förmåga att dra på oss onödiga utvisningar. Mot Västerås fick vi två stycken för för många spelare på isen. Vi har tappat momentum.

Är det andra krav när man spelar i AIK?

– Man märker framför allt det när det gäller media. Det är mer kraftfullt i med- och motgång. Men för egen skull försöker jag inte tänka så mycket åt det utan i stället lägga det åt sidan. Vi gör så gott vi kan.

I AIK återfinns numera även Jacob Svensson och Sebastian Frantz, båda i Almtuna förra säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!