Han gör comeback i Almtunas trupp

Mattias Granlund är redo för comeback. Han har tränat för fullt sedan i måndags och finns nu med i Almtunas trupp som åker till Tingsryd på fredagen.

Mattias Granlund är tillbaka när Almtuna möter Tingsryd på bortaplan.

Mattias Granlund är tillbaka när Almtuna möter Tingsryd på bortaplan.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Ishockey2019-11-21 15:00

Granlund har spelat bara sju matcher den här säsongen. Ännu ingen poäng.

Det är en energispelare som återkommer, säkert oerhört spelsugen. Nu när Hampus Harlestam är avstängd (missar även söndagens match mot Mora) blir Granlunds återkomst ännu viktigare.

– Han har bara en växel, ser likadan ut hela tiden, säger Almtunatränaren Martin Gudmundsson när UNT frågar hur Granlund sett ut på träningarna den här veckan.

Nu är inte Mattias Granlund någon "frälsare" på isen, men med sitt sätt att spela hockey kan han dra med sig andra. Han är en hårt arbetande forward.

– Konkurrensen ökar med Mattias i truppen. Det är en energispelare, så det är klart att han är viktig för oss, säger  Gudmundsson.

Almtuna möter alltså Tingsryd på bortaplan – två lag som i första hand får rikta in sig på att undvika kvalserien. Senast lagen möttes vann Almtuna.

– Det var då vi fick igång vårt powerplay, säger Gudmundsson, som fortsatt ser Tingsryd som ett lite annat lag jämfört med tidigare säsonger.

– Det är stor skillnad. När Magnus Sundquist var tränare så handlade det mycket om kontringsspel. För oss spelar det ingen roll att det är bortaplan, vi har samma spelplan.

Almtuna föll mot Timrå senast, men självförtroende sägs ändå vara gott.

– Det finns en trygghet, det kommer att bli fler segrar, säger Gudmundsson.

Matchdags

Tingsryd–Almtuna

Hockeyallsvenskan

Nelson Garden Arena 19.00 (fredag)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!