Sirius tränare pratar så mycket om den så kallade ”processen” att till och med Franz Kafka hade varit avundsjuk. Mot Karlstad tog man ett nytt steg i den och visst börjar det sakta, men säkert se bättre ut. Mot division I-laget Karlstad hade man full koll bakåt där Jesper Arvidssons fina fot gjorde sig utmärkt i backlinjen och där Kebba Ceesay gång på gång avväpnade hemmalagets enda hot i form av de långa bollarna bakom backlinjen. Och det var just Ceesay, som äntligen fick göra debut i Siriuströjan, som gladde mest. Ceesay styrde backlinjen bra, var väldigt positionssäker och snabb bakåt i omställningarna. Spontant efter första matchen ett klart lyft jämfört med Oscar Pehrsson som han främst är tänkt att ersätta. Den långa bollen bakom backlinjen har skördat många mål bakåt för Sirius del, men med Kebba Ceesay tror jag att man kan slippa det.

Spelmässigt satt det som sagt ihop bättre än tidigare, men man ska också komma ihåg att Sirius mötte ett klart sämre motstånd. Med den bakgrunden tycker jag att Sirius borde ha dominerat matchen mer och skapat ännu fler chanser. Anfallstrion med Lindberg, Haglund och Ståhl hade sina stunder, men hamnade också på samma yta vid flera tillfällen. Det offensiva kan Sirius definitivt utveckla. Bakåt var det som sagt stabilt och de båda wingbackarna Axel Björnström och Kalle Larson stod för habila insatser, särskilt den sistnämnda.

På mitten lyfte Elias Andersson rejält som central fältare och gjorde sin bästa match efter korsbandsskadan. Hans insats gör det ännu tuffare för tränarna att ta ut de där två mittfältarna av hundra möjliga. Niklas Busch Thor kom inte till sin rätt efter revbensskadan, men bortglömde Mohammed Saeid var pigg när han hoppade in.

Kort och gott en godkänd blåsvart insats, men utan att veta vad det egentligen är värt. Processen testas igen på lördag mot Halmstad och där får vi ytterligare ett kvitto på var Sirius ligger till innan slutprovet mot Östersund.

Sirius seger gav i alla fall ett ypperligt utgångsläge i gruppen efter att Halmstad stulit en poäng på Jämtkraft Arena. En seger mot HBK gör att Sirius kan gå vidare på kryss i den sista omgången. Det om något skulle sätta ordentlig fart på processen i alla fall.