Han blev först att skriva kontrakt

Tomas H Jonasson stannar i Rospiggarna och blir en av minst två svenska förare nästa år. Jonassons ingångssnitt blir låga 1,100 – en perfekt reserv från starten på säsongen.

Tomas H Jonasson, som kom till Rospiggarna i somras, stannar i klubben över nästa säsong.

Tomas H Jonasson, som kom till Rospiggarna i somras, stannar i klubben över nästa säsong.

Foto: Pontus Stark/arkiv

Speedway2019-09-19 15:15

Tomas H Jonasson är jättetalangen som mer eller mindre föll i glömska. Han skulle bli nästa stora svenska stjärna, och han var på god väg. Den minnesgode minns säkert när han fick ett wild card till Ullevis GP för några år sedan och körde ifrån många av stjärnorna på den kladdiga banan.

Tomas H Jonasson värvades till Rospiggarna under det andra transferfönstret av årets säsong och lyckades bland annat höja sitt snitt från 1,027 till 1,100 samt köra till sig ett hemmasnitt på 1,313.

Enligt Rospiggarnas lagledare Peter Jansson kommer Jonasson att göra en större satsning till nästa år. Målet är att komma tillbaka till den kapacitet han bevisligen besitter.

Jonasson gjorde elitseriedebut redan som 15-åring, 2005, och har sedan dess kört för klubbar som Vetlanda, Valsarna, Stal Gorzów, Edinburgh Monarchs, Swindon Robins & Poole Pirates. 
Han har bland annat vunnit ett individuellt  SM-guld 2014 och fem lag-SM-guld. Han körde permanent i GP-serien 2015.


– Vi är otroligt glada över att Tomas H Jonasson har valt att stanna i Rospiggarna då vi ser honom som en viktig pusselbit i 2020:års lagbygge. Han är även en otroligt ödmjuk förare som jämt sätter laget för jaget och som i sina allra bästa stunder kan slå vem som helst på ovalen, skriver Rospiggarna i ett pressmeddelande.

Inom kort lär Rospiggarna presentera sitt första nyförvärv. Kan det bli en comeback av Timo Lahti? Och kommer Dan Bewley att skriva på?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!