Efter fem raka förluster lyckades Sirius ta en viktig poäng i bottenstriden efter 1–1 hemma mot Trelleborg. Men det var inget det jublades högt över efter matchen.

– En förlust hade varit katastrof men ett kryss är dåligt. Det är ju inte som att vi åker och snor en poäng borta mot AIK som är en mycket tuffare match på förhand. Det här är en match vi gärna hade fått tre poäng i, säger Oscar Pehrsson, som var den som knoppade in Sirius enda mål i matchen på hörna i slutet av den första halvleken. Det betydde kvittering efter att Felix Hörberg givit skåningarna ledningen bara två och en halv minut dessförinnan.

– Det var viktigt att få till en kvittering så snabbt och att vi inte behövde gå in till den andra halvleken för att behöva jaga, säger mittbacken.

Artikelbild

| Men Haglund fick jubla tillsammans med lagkamraten Oscar Pehrsson senare i matchen när denne nickade in 1–1.

Oscar Pehrssons mål var snyggt. Men matchens snyggaste fullträff fick Philip Haglund till redan efter tolv minuters spel. Mittfältaren stod med ryggen mot mål när han gick upp i luften och bjöd de knappa 3 000 åskådarna (svag publiksiffra) på fotbollsgodis. Bicykletan satte säkert i nät.

– Jag har tränat på den där på träningar. Och jag hade en liknande i utsida stolpe här förra året, säger Haglund.

Men glädjen blev kortvarig då målet dömdes bort för offside. Tungt för Haglund och för Sirius, inte minst då "framnickningen" kom från en Trelleborgsförsvarare.

– Min magkänsla direkt var att det var feldömt. Jag hade ingen tanke på att han (domare Patrik Eriksson) skulle blåsa av. Skittråkigt att det blev bortdömt. Tyvärr blev det fel, säger Haglund som ändå inte vill vara allt för kritisk till domslutet efter matchen.

Ett Sirius utan självförtroende hade mått bra av att få spela i ledning ett tag. Till skillnad mot matchen i Kalmar senast skapade man matchen igenom chanser som var god nog för att göra mål, men det gjorde gästerna också och det kunde ha slutat i en ny förlust för Uppsalalaget. Bland annat hade de rödklädda en boll i stolpen på en omställning. Nu blev det trots allt en Siriuspoäng.

– Det är ju inte bra men det kunde ha vunnit matchen också. Vi har ju chanser men får bara inte bjuda på såna omställningar och öppna lägen, som vi gör säger Haglund.

För målnickare Oscar Pehrsson var detta hans första mål på ganska exakt ett år sedan. Det senaste satte han i 4–1-segern hemma mot Elfsborg 14 maj i fjol.

– Jag är ingen jättekänd målskytt. men det var en jättebra hörna av "Steffo" (Stefano Vecchia) och Philip screenade bort min markering. den satt bra, säger han.